Pompalı Kadın Cinayetleri Mercek Altına Alınıyor

Antalya’nın Manavgat ilçesinde son 3 ayda 4 kadının pompalı silahla öldürülmesi valiliği harekete geçirdi. Antalya...

Antalya’nın Manavgat ilçesinde son 3 ayda 4 kadının pompalı silahla öldürülmesi valiliği harekete geçirdi. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, olayı özel olarak masaya yatırdıklarını, gerekli görmeleri halinde Manavgat Emniyeti’nde değişikliğe gidebilecekleri sinyalini verdi. Öte yandan valilikten, Manavgat’taki evinin önünde otururken pompalı tüfekle vurularak öldürülen Zübeyde Ediz’in (35) katil zanlısının Mersin’in Erdemli ilçesinde yakalandığı bildirildi.

Vali Sebahattin Öztürk, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı çıkışında gazetecilerin Manavgat’ta yaşanan kadın cinayetleri ile ilgili sorularını cevapladı. İlçede son 3 ayda 4 kadın cinayeti işlendiğini anlatan gazeteciler, cinayetlerin ortak noktasının öldürülen kadınların turizm sektöründe çalışması olduğuna işaret ederek Vali Öztürk’e, “Bu konuyla ilgili özel bir önlem düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Reklam
Reklam

Korumaya alınan kadınlarla ilgili yasanın öngördüğü önlemlerin alındığını, onun dışında ekstra önlemlerin kişi özgürlüğüyle ilgili olduğunu ifade eden Vali Öztürk, bunun ancak kanunlarda yapılacak değişiklikle mümkün olabileceğini ifade etti.

Manavgat’ta yanan son kadın cinayeti ile birlikte konunun bir güvenlik meselesi olarak yeniden değerlendirileceğini kaydeden Vali Öztürk, “Turizm de çalıştıklarını ben bilmiyorum. Önceden beri olan dördüncü olay. O konuyla ilgili özel bir bilgim yok ama Manavgat’taki konuyu özel olarak masaya yatırdık.” diye konuştu.

“Emniyet konusunda tedbirsizlik olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusu yöneltilen Öztürk, Antalya’da yeni göreve başladığı için önceki cinayetler hakkında bilgi sahibi olmadığını belirterek, “Arkadaşlarımız tedbir alacak. Orada bir değişiklik gerekiyorsa yaparız.” dedi.

FAİL YAKALANDI

Manavgat’ta son kadın cinayeti 30 Haziran gecesi işlendi. Manavgat Emek Mahallesi 3013 Sokak'ta bir apartmanın önünde meydana gelen olayda Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olan Z.E.(35) isimli kadın, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından pompalı tüfekle kafasından vurularak ağır yaralandı. Ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Z.E. hayatını kaybetti. Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, olayın faili olduğu gerekçesiyle bir kişinin Mersin’in Erdemli ilçesinde gözaltına alındığı açıklaması yapıldı.

Reklam
Reklam

NİSANDAN BU YANA DÖRDÜNCÜ CİNAYET

Manavgat’ta 4 Nisan 2013 günü işlenen cinayette bir kafede oturan Yeliz Tek kimliği belirlenemeyen bir şahıs tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Olayın faili yakalanamadı. 8 Nisan’da ise işine gitmek için durakta bekleyen Şule SeçiL Tengir ve Hürrem Babaoğlan, Mutlu Polat tarafından yine pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Saldırgan tutuklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: