Poroy’dan Çizginin Sırları

1. Uluslararası Portre Karikatür Şenliği, söyleşilerle devam etti. Neşe ve Karikatür Müzesi’ndeki açılışın ardından gün...

1. Uluslararası Portre Karikatür Şenliği, söyleşilerle devam etti. Neşe ve Karikatür Müzesi’ndeki açılışın ardından gün boyu Alsancak’ın çeşitli noktalarında İzmirlilerin gülen portrelerini çizen usta karikatür sanatçıları, akşam saatlerinde de ‘Karikatürümüzde Portre’ konulu söyleşiye katıldı.

Ünlü çizer Semih Poroy’un, çizim tekniklerinden örnekler verdiği sunum oldukça renkli geçti. Lekelerle, detaylarla, makasla ve İllüstrasyon ile nasıl karikatür çizildiğini anlatan Poroy, kendisinin, Tan Oral’ın ve rahmetli Turhan Selçuk’un çizgilerinden örnekler gösterdi. Söyleşiye karikatür sanatçılarının yanı sıra İzmirli sanatseverler de ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam

‘Gelin gülen yüzünüzü çizelim’ sloganıyla İzmililerin karikatürlerini çizen 16 karikatürist iki gün boyunca sokak etkinliğine devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz