Porsche’un ısı yalıtım sistemi Bursalı Yepsan’dan

Yepsan Şirketler Grubu, Lydall ile Porsche’un ısı yalıtım sistemi için anlaşma imzaladı.

Porsche’a yılda 80 bin adet parça üretecek olan Yepsan, kalıp imalatına başladı. Eylül ayı sonunda seri üretime geçecek olan Yepsan’ın ürünleri 2014 yılı itibarıyla Porsche araçlarda kullanılacak.

Bir önceki yıla oranla 2012’de ciroda yüzde 17 büyüdüklerini söyleyen Yepsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş, üretim tesisi ve kalıphane gibi toplam 2 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi. Bu yılın ilk çeyreğinde hedefledikleri ciroya ulaştıklarını ve yüzde 40 ihracat odaklı üretim yaptıklarını kaydeden Baş, yıl sonu büyüme öngörülerinin yüzde 25 olduğunu dile getirdi. Baş, airbag sistemleri ve emniyet kemeri üretiminde dünya genelindeki üç firmadan biri olan Takata ve Contitech ile grup cirosunu yılda 5.5 milyon euro artıracak yeni bir anlaşmaya imza attıklarını ve imalatını yapacakları airbag sistemlerine yönelik metal aksanların Nissan ve Mercedes araçlarda kullanılacağını vurguladı. Diğer yandan Audi ile de yıllık 4 milyon parça anlaşması yaptıklarını ifade eden Mehmet Baş, “Volkswagen Grubu’na ait Audi marka otomobillerin tüm modellerinin otomatik şanzımanında kullanılacak iki referans parça siparişi aldık. 2014 itibarıyla deneme üretimine başlayacağımız bu parçalardan 2016’da 2 milyon adet, 2017’de ise 4 milyon adet üretilmesi planlanıyor” dedi. Bentley’e de yaklaşık 180 referans parça gönderdiklerinin altını çizen Baş, firma ile yeni projeleri için de anlaşma sağladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Mehmet Baş, en büyük hedeflerinin katma değeri yüksek ürünler imal etmek ve lisanslı üretim yapan firmalarla iş ortaklığı kurmak olduğuna dikkati çekti. Baş, “Bu doğrultuda dünyanın ses ve ısı yalıtımında önde gelen firmalarından Lydall ile Porsche’un ısı yalıtım sistemi için anlaştık ve ilk siparişimizi aldık. Isı kaplaması projesi, aracın iç ve yan kısmı, motor ve eksoz gibi alanlarına yansıyan ısının önünü kesecek izolasyon malzemesini kapsıyor. Gerekli parçaları alüminyum ya da aynı kalınlıklarda paslanmaz levhalardan üreteceğiz. Bu parçaların içine izolasyon malzemesi konulacak” diye konuştu. Porsche için kalıp imalatlarının devam ettiğini belirten Baş, eylül ayı sonunda seri üretime geçeceklerini, 2014 itibarıyla ürünlerin araçlarda kullanılmaya başlayacağını ve yılda 80 bin adet üretim gerçekleştireceklerini kaydetti.

Yeni projelerin devreye girmesiyle birlikte yüzde 40 olan ihracat oranlarını 2014 itibarıyla yüzde 65 seviyelerine ulaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Mehmet Baş, diğer yandan yeni pazar arayışlarının sürdüğünü ve Tataristan’da lojistik üs açmak için çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Baş, Honda ve Hyundai’nin 2013-2014 yılı projelerin

Reklam
Reklam