Port Akdeniz Liman İşletmesi Genel Müdür Vekili Sert KONYSİAD'ın Konuğu Oldu

Konyaaltı Sanayici İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) toplantısına katılan, Port Akdeniz Liman İşletmesi Genel Müdür Vekili Özgür Sert, "Antalya Limanı, Akdeniz çanağında

Konyaaltı Sanayici İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) toplantısına katılan, Port Akdeniz Liman İşletmesi Genel Müdür Vekili Özgür Sert, "Antalya Limanı, Akdeniz çanağında potansiyeli en yüksek liman olmasına rağmen en az gelişmiş liman pozisyonundadır" dedi.

Sert, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'ye deniz yoluyla gelen her 100 yolcudan 40'ının Antalya Limanı'ndan giriş yaptığını bildirdi. Kuşadası ve Bodrum Limanı'nın da kendileri tarafından işletildiğini kaydeden Sert, yolcu, dökme ve genel yük, konteyner ve tanker hizmetleri verdiklerini ve Antalya limanı'na ayda 30 civarında geminin yanaştığını anlattı.

Reklam
Reklam

Lojistik destek için liman bölgesinden 70 dönüm alan kiraladıklarını ifade eden Sert, Antalya Limanı'nın 540 metre uzunluğunda rıhtımı bulunduğunu ve mevcut rıhtımın yüzde 30'unun kullanıldığını dile getirdi.

Antalya Limanı'nın 100 binden fazla yolcu kapasitesine sahip olunduğuna değinen Sert, gerek kruvaziyer gerekse yük taşımacılığının gelişmesi için Antalya'nın ortak bir dil geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Bugün böyle bir dili geliştirilmediği için Antalya'da deniz taşımacılığında sıkıntı yaşandığını vurgulayan Sert, "Antalya Limanı, Akdeniz çanağında potansiyeli en yüksek liman olmasına rağmen en az gelişmiş liman pozisyonundadır. Antalya'da bir liman olduğuna dair farkındalık yok. Elimizdekinin değerini bilmek ve değerlendirmek lazım. Bu noktada sıkıntı olduğunu düşünüyorum" dedi.

KONYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Atılgan ise 50 yıllık bir limancı olduğunu belirterek, yaşanan süreç göz önüne alındığında büyük değişime şahit olunduğunu kaydetti.

Muhabir: Volkan Poliçe

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: