Portakallı Çipura

Biberli, fesleğenli ve portakallı çipura hazırlayın.

Hazırlama süresi: Balığı marine etme 10 dk, dinlendirme 4 saat, pişirme 35 dk.

Malzeme: 4 küçük veya 2 büyük çipura, yarım bardak zeytinyağı, 1 demet taze fesleğen, 3 biberiye dalı, 2 sulu portakal, 2 diş dövülmüş sarımsak, 3-4 dal taze kekik, 7-8 adet küçük taze patates, tuz, karabiber.

Hazırlanışı:

Balık yemeklerinin pratik, evde kötü kokulara sebep vermeyen ve en lezzetli sonuçları fırında folyo yahut yağlı kağıtta farklı lezzetlerle yaratılıyor.

*Öncelikle balığı sofrada nasıl sunacağınıza karar verin. Balıkçınızdan alırken temizliğini yaptırın ve fileto mu yoksa bütün balık mı istediğinizi belirleyin.

Reklam
Reklam

*Balığı zeytinyağı, deniz tuzu ve karabiberle harmanlayın. içine sulu portakal dilimlerini, fesleğen ve biberiyeleri ilave edin, biraz daha etrafında zeytinyağı gezdirip buzdolabında folyoda sıkı sıkı kaplı halde 4-5 saat dinlenmeye bırakın. Geniş bir yağlı kağıdın ortasına balığı malzemeleriyle birlikte atın.

*Küçük taze patatesleri kalın kalın dilimleyin ve sarımsak, taze kekeik ve zeytinyağıyla harmanlayın. Bu karışımları balığın etrafına serpin ve yağlı kağıdınızı iyice kapatıp bıçakla hava alacak kadar bir iki minik delik açın.

*Önceden 180 C'de ısıttığınız fırında 35 dk. pişirin. Afiyetle yiyin. Balığınızı folyo veya fırın poşetinde de pişirebilirsiniz. Ancak sofradaki sunumuyla da harikalar yaratan ve yapışmayan yağlı kağıt, ilk önerimiz olacaktır.

Servis önerisi: Bu karışıma tarçın ilavesi de yapabilirsiniz.

Hangi Yemek Nasıl Yapılıyor?

İşte Püf Noktaları