Posbıyık, 23 Nisan’ı Kutladı

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.Kdz. Ereğli...

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışı’nın yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili kutlama mesajı yayımladı. Başkan mesajında şöyle dedi:

“Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde ve özellikle de 1.Dünya Savaşı’nın sonlanması ile birlikte daha da belirginleşen topraklarımızdaki işgaller ve paylaşımlar karşısında büyük bir direniş başlatan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 90.yıldönümünü kutluyoruz. Büyük Ata’nın, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basması; beraberinde yayımlanan Amasya Genelgesi ile Erzurum ve Sivas’ta toplanan kongrelerle şekillenen bağımsızlık hareketinin sağlam bir temele oturtulmasında en büyük güç kuşkusuz TBMM olmuştur. İstanbul Hükümeti’nden bağımsız ve işgal kuvvetlerinden zerre korkmayan ilk Ankara Hükümeti’ni oluşturan, açıldıktan üç yıl sonra da Cumhuriyet’i kuran ilk meclise hayat veren başta Gazi Mustafa Kemal ve dava arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyorum. Büyük Ata’nın, tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan’da, yurt genelinde yaşanmakta olan coşkunun bu yıl da katlanarak artacağına yürekten inanıyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca belki de hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyduğumuz manevi gücümüzün ve geçmişimizden aldığımız desteğin bu yılki bayram coşkumuzu doruk noktalara çıkaracağından eminim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız bugünlerde tüm çocukların yüzü gülsün istiyorum. Büyük Atatürk’ün söylediği gibi dünyanın her köşesinde barışın egemen olduğu bir hayatın da çocuklara armağan edileceği günlerin yakın olması dileğiyle değerli çocuklarımızın ve halkımızın bayramını tebrik ediyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: