Posbıyık: Erdemir konusunda STK'lar harekete geçmeli

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir’de işçi çıkarımlarının başlayacağını öne sürerek, sivil toplum temsilcilerinin (STK) harekete...

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir’de işçi çıkarımlarının başlayacağını öne sürerek, sivil toplum temsilcilerinin (STK) harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Huzur ve Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Cem Yalçın, dernek yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti. Yalçın, 19 Ağustos'ta kendisine karşı gerçekleştirilen fiili saldırı dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini sundu.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise ziyaret için Yalçın’a teşekkür etti. 9 Eylül Pazartesi günü kamuoyuna yaptığı açıklamada, çok kısa bir süre içerisinde Erdemir’de işçi çıkarımlarının başlayacağına yönelik duyumlarını halkla paylaştığını, bu açıklamasına Erdemir ve OYAK kanadından herhangi bir yalanlama yapılamadığını belirtti. Başkan Posbıyık, “Ben 1994 yılından bugüne kadar ne söylediysem hep doğru çıktı. Bugün de doğruları söylediğimi herkes görecek. OYAK yavaş yavaş Erdemir’deki çalışan sayısını 4 bin 500 seviyelerine çekmeyi amaçlıyor ve belki de bu ay içinde başlayarak işçi çıkarımlarını hayata geçirecek. Korkuyorum ki bir anda bin beş yüz kadar Erdemirli işlerinden olacak. Yarından tezi yok Erdemir’de yaşananlar ve Karadeniz Ereğli’ye yaşatılanlar karşısında kitlesel tepki hareketleri başlatılmalıdır. Burada en büyük görev sivil toplum örgütlerine düşüyor. Örneğin Ticaret ve Sanayi Odası gibi bir kurum öncülük ederek kentteki sivil toplum örgütlerini bir araya getirmeli ve bir konsensüs oluşturulmalıdır. Yoksa iş işten geçmiş olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz