Posbıyık’dan Öğretmenevi Açıklaması

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Öğretmenevi'nin hizmete girebilmesi için Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Öğretmenevi'nin hizmete girebilmesi için Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından başlatılan kampanyanın askıda bırakıldığını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir basın toplantısı düzenleyerek Öğretmenevi'nin hizmete girebilmesi için belediye olarak başlatacakları kampanyayı askıya alındığını söyledi.

Öğretmenevi yönetiminden ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden konuya ilişkin resmi yazı istediklerini ve resmi yazı ile bildirilen eksiklikleri Kdz.Ereğli Belediyesi'nin başlatacağı kampanya ile tamamlamayı hedeflediklerini belirten Posbıyık, sorunun çözümünü birilerinin istemediğine vurgu yaptı.

Reklam
Reklam

Öğretmenevi Müdürü ve beraberinde 2 okul müdürünün kendisini ziyarete gelerek öğretmenevinin durumuna ilişkin bilgilendirmede bulunduğunu kaydeden Posbıyık, şunları söyledi:"Beni ziyarete geldiler sonra öğretmenevine gittik, orayı gezdik. Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan'ın gönderdiği eşyaları gördük çok eksiklikler vardı. İnanılmaz bir manzara var orada Ereğli'yi kucaklıyor. Orayı biran evvel tamamlayıp hizmete açalım dedik. Odalardaki eksiklikleri tespit edin yazı ile bize bildirin dedik. Dün basın toplantısından sonra bu sefer 4 kişi geldi bana azönce saydığım isimlerle öğretmenevinin müdür yardımcısı vardı, üzgün olduklarını ve yazıyı gönderemediklerini söylediler. Masrafın büyüğü zaten belediyeden çıkacaktı. Yazının gelmesi durumunda öğretmenevini yukarıdan aşağıya yaparız dedik. Yazı gelirse meclisi toplayıp gerekli kararı alacaktık. Gelen arkadaşlar bu işin olmayacağını söylediler. Milli Eğitim Müdürlüğünde Eğitim Bir-Sen'de biri varmış, ben bu kadar Milli Eğitimin elden çıktığını görmedim. Nurettin Yeşil Çiçek diye biri o nederse o oluyormuş Milli Eğitimde. Kaymakam beye gidelim dedik, çözemezsiniz dediler” dedi.

Reklam
Reklam

Meclisi aradım Ercan Candan ile görüştük. ‘Arkadaşlar bana geldiler öğretmenevini açmak istiyorlar neticeye varamamışlar bizde buranın açılması için bize yazı yazılması gerektiği harcama için meclisi toplamamız gerekiyor’dedim. "Hiçbir siyasette gütmüyorum eşimde öğretmen olduğu için bu işin peşindeyim. Herkesi toplantıya çağıracağız. Siz önümüzde olun bir arkada olalım yeter ki biz yardım edelim 24 Kasım'a öğretmenleri mutlu edelim" dedim. ‘Ben talimat veriyorum yazıyı yazdırayım sana bilgi vereceğim’ sözleri ile yanıtladı. Teşekkür ettim. Yaşar Ciğer arkadaş bana, ‘Ben inanamıyorum bu işe tarafsız bir şekilde size müteşekkürüm" dedi. Ayrıldık 4'e kadar bekledik vekilimden telefon gelmedi. Ben aradım, "bu yazıyı vermiyorlar" dedim o da "nasıl olur" dedi. ‘Abdüsselam Bey'e talimat verdim’ dedi. Bende "Burada Eğitim Bir-Sen'in başkanı varmış o talimat vermesi gerekiyormuş" dedim. Akşam 5'e kadar bekledik yazıyı vermediler. Biz öğretmenevine gittikten sonra zaten oralar da karışmış”

Reklam
Reklam

Birileri tarafından bu işin yapılmasının istenmediğini belirten Posbıyık,”Milli Eğitimde müfettiş vardı şimdi de bu olaylar karma karış oralar. Ereğli bu konuda karmakarış.Temizlik işlerinden öğretmenevinin oraya bir ekip kurmuştuk oradaki ekiplerimizi de kovdular. Yani bu işi yapmamı istemiyorlar heralde siyase rant elde ederim diye düşünüyorlar. Kimseye de birşey demiyorum. Anlayamıyorum mana veremiyorum. Biz yüreğimizden gelen bir sesle işlem yapalım dedik meclis üyeleri ile tam destek verelim dedik karar alacaktık. Öğretmenlerimiz ay başlarında gelip köylerde orada kalabileceklerdi bunu engellemiş oldular. Daha bildiğim çok şeyler var, bu yazıyı gönderirseniz yakarız diyenler bile var. Bunları anlatmak istemiyorum. Ereğli için bir savaş veriyorum. Ereğli'de aktif olabilecek akıllı olabilecek kitleler maalesef yardımcı olmuyor. Yüzde 80'lik grup zaten siyasetten birşey yok ekmek dertlerinde. Yüzde 5-10'lık kısım ortalığı karıştırıyor.Konu ile ilgili sabahleyin eğitim sendikalarını çağırdım. Eğitim-Sen. Eğitim-İş Sendikası geldiler, 4 faal dernek var, sadece 2 tanesi geldi, Türk Eğitim-Sen Başkanı da telefonla aradı” dedi.

Reklam
Reklam

Kdz. Ereğli Belediyesinin AK Partiye geçmesi halinde biteceğini savunan Posbıyık,” Ereğli Belediyesi AK Parti'ye geçtiğinde biter, soyulur, elden çıkar. Ereğli Belediyesi'nin hiçbir yere gitmesine gerek yok. AKP'den Gülüç, Alaplı perişan vaziyette ayakta duramıyorlar, bunların hepsi de palavra. AKP'ye geçmek zaten birşey ifade etmez. Ben sadece sohbetimde CHP'den ayrılmam daha önce Ereğli İl olsun diye Anavatan'a geçtim, Genel Başkan Tayyip Erdoğan'dan Ereğli'nin il olması konusunda taahhüt geçerse öyle düşünürüm. Ereğli Belediyesi tecrübeli insanların elinden çıkarsa, yürekli insanların elinden çıkarsa bu belediye rant kavgası olur merdivenlerden de yukarıya kimse çıkamaz, açık ve net söylüyorum” diye konuştu.

Belediye başkanlığına aday olanlara da seslenen Posbıyık,” Belediye Meclis üyeliğine gelmeleri için tecrübe kazanmaları lazım. Herkes havalarda gidiyor, belediye meclis üyeliğine girebilirmiyim diyorlar? Belediye Meclis üyeliğine onların girmesi biraz zor. Onları belediye meclis üyesi yapacağımı da şuan sanmıyorum kimse de kusura bakmasın. Aydın Güngör'ü de Zabıta Müdürlüğüne belki alırım onu da düşünmem lazım” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: