Poşe Edilmiş Hindi Göğsü

Hindi etinin tüketebileceğiniz en sağlıklı protein kaynaklarından biri olduğunu biliyor muydunuz? Ne yazık ki çoğu kimse tarafından özellikle göğüs kısmı kuru, lezzetsiz ve yavan bulunuyor. Oysa tüm mesele onu doğru bir yöntemle pişirmekte yatıyor!

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 15dk
Pişirme Süresi 30dk
Kalori/Porsiyon -

Poşe etmek, aromatiklerle lezzetlendirilmiş kaynama noktasında tutulan suyun içinde etin ağır ağır pişirilmesi temeline dayalı bir yöntem. Şimdiye kadar hiç böyle bir pişirme tekniği denemediyseniz, hindi göğüs etine bir şans daha verin bir de böyle pişirmeyi deneyin derim. Yumuşacık, suyunu kaybetmemiş ve aromatiklerin lezzeti içine işlemiş nefis bir söğüş et elde edeceksiniz. İster sandviç malzemesi olarak, isterseniz nefis bir salatanın üzerinde servis edin. Yaz mevsimi yaklaşırken hele ki diyetteyseniz, bu eti çok seveceksiniz!

Reklam
Reklam

Malzeme Listesi

800 gr hindi göğüs fileto (bütün halde, derisiz, kemiksiz 1 parça)
1 yemek kaşığı kaya tuzu (veya deniz tuzu)
1 adet kuru soğan (soyulmuş, ortadan ikiye kesilmiş)
3 diş sarmısak (soyulmuş, bıçakla çentik atılmış)
1 adet defne yaprağı
3 dal maydonoz
1/2 adet limon suyu ve kabuğu
2 dal taze biberiye otu
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tane beyaz biber
1 dal kereviz sapı
1 tatlı kaşığı kurutulmuş arnavut biberi

(5 Kişilik - 45 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Etimizi pişirmeden yarım saat önce buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında bekletelim.

Adım 2

Pilav tenceresi gibi yayvan ve çok derin olmayan bir tencereye, limon suyu ve et hariç ama limonun kabuğunu dahil ederek tüm aromatik malzemeleri koyalım ve üzerine tercihen içme suyu ekleyelim. Su miktarını tencere kenarından en az 2 parmak aşağıda kalacak şekilde ayarlayalım ki içine eti koyunca taşmasın. Limon suyunu ise daha sonra ilave etmek üzere bir kenarda bekletelim.

Adım 3

Tencerenin kapağını kapatıp su kaynayana kadar yüksek ateşte tutalım. Kaynayınca ocağı kısık ateşe getirip ortalama 10-15 dakika kadar düşük ateşte suyun hafifçe kaynamaya devam etmesini sağlayalım. Bu ön kaynatma işlemi tüm aromatiklerin lezzetini harmanlanarak suya bırakmasını ve dolayısıyla etin içine iyi işlemesini sağlayacaktır.

Reklam
Reklam
Adım 4

Bu sürenin sonunda etimizi suyun içine nazikçe bırakalım. Limon suyunu da şimdi ilave edelim. Bu noktada suyun kaynaması duracaktır. Tencerenin kapağını hafifçe aralık bırakarak yine çok düşük ateşte 20 dakika kendi halinde pişmeye bırakalım.

Adım 5

Bu sürenin sonunda iki kaşık veya spatula yardımıyla eti tersyüz edelim ve yaklaşık 15-20 dakika daha suyun kaynama noktasında kalmasını sağlayarak pişirmeye devam edelim.

Adım 6

Pişirme süresince "poşe etme" tekniğini doğru uygulamak ve etimizin sert ve elastiki olmasını önlemek için suyun fokurdayarak kaynamamasına çok dikkat edelim! Gerekirse ocağı iyice kısalım veya tencerenin kapağını kaldıralım, üstü açık olarak pişirmeye devam edelim.

Adım 7

Toplam pişme süresinin sonunda eti çıkarıp bir kesme tahtasının üzerine alalım ve biraz ılınmaya bırakalım. Tencereden limon kabuğunu hemen çıkartalım veya pişirme suyunu bekletmeden ince bir süzgeçten geçirerek pilav veya çorbalarda kullanmak üzere bir kenarda saklayalım. Etimizi hava almayan cam bir kabın içerisinde buzdolabında 4-5 güne kadar saklayabiliriz. Pişirme suyundan da saklama kabına birkaç kaşık ilave etmek iyi olacaktır.

Reklam
Reklam

Püf Noktası

Bu et suyunu hemen kullanmayacaksanız temiz bir cam kavanozun içinde ılındıktan sonra buzdolabında 2-3 güne kadar saklayabilirsiniz. Bu suyu kullanarak hazırlayacağınız pilav veya çorbaya tuz eklemeden önce tadını kontrol etmeyi unutmayın!