Posoflular Diyaliz Ünitesine Kavuştu

Ardahan’ın Posof ilçesinde faaliyet gösteren Posof Devlet Hastanesi’nde diyaliz ünitesi hizmet vermeye başladı.Ardahan Halk Sağlığı...

Ardahan’ın Posof ilçesinde faaliyet gösteren Posof Devlet Hastanesi’nde diyaliz ünitesi hizmet vermeye başladı.

Ardahan Halk Sağlığı Müdürü Ulaş Şentürk, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Böbrek rahatsızlığı çeken ve tedavi için Ardahan'a ya da başka illere gitmek zorunda kalan Posoflu diyaliz hastaları, artık ilçelerinde tedavilerini sürdürebileceklerini ifade etti.

Özellikle kış mevsiminde ilçedeki hastaların mağdur olduğunu ifade eden Şentürk, "Özellikle kışın Ardahan-Posof yolunun Ilgar Dağı mevkisi sorunlu Ayrıca yaklaşık 100 kilometrelik bir mesafe söz konusu. Bu mevkinin kışın sürekli kapanma riski var. Bu nedenle hastalar mağdur oluyordu" dedi.

Reklam
Reklam

Diyaliz ünitesinin olmaması İlçede göçe de neden olduğunu vurgulayan Şentürk, diyaliz merkezinin açılmasıyla bu sorunun bittiğini dile getirerek, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 2 hemşire, 1 doktor eğitim alıp hastalara hizmet ediyorlar dedi.

Şentürk, diyaliz sonrası hastaların evlerine bırakıldığını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: