Posta dağıtıcılarına müjde

DENİZLİ (İHA) - Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Denizli İl Teşkilatı Başkanı Nihat Çörekçi, dağıtıcıların fiili hizmet süresi zammının Meclis gündeminde olduğunu bildirdi.

Fiili hizmet süresi zammıyla ilgili bugüne kadar ciddi bir çalışma yapıldığını söyleyen Başkan Çörekçi, "Bilindiği üzere PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan dağıtıcılara, fiili hizmet süresi zammı verilmesi, 10 yılı aşkın bir süredir gündemde olmasına rağmen, bugüne kadar ciddi şekilde üzerinde durulmamıştır. Dağıtıcılara fiili hizmet süresi zammı; yani yıpranma tazminatı verilmesi hususu sendikamız Birlik Haber-Sen'in yoğun çabalarıyla iki şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşınmıştır" dedi. Bakanlar Kurulu tarafından TBMM'ye sevk edilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı hakkında bilgi veren Başkan Çörekçi şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Bu kanun tasarısı bütün sosyal güvenlik kuruluşlarını tek çatı altında toplanmayı öngördüğünden hükümet tarafından reform olarak kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Bu kanun tasarısının Meclis'e sevk edilen ilk halinde dağıtıcılara fiili hizmet süresi verileceği hükmü yer almamasına rağmen, PTT dağıtıcılarına fiili hizmet süre verilmesi hükmü, Meclis Alt Komisyon üyeleriyle görüşülerek tasarıya eklenmesi sağlanmıştır. İkinci olarak da sendikamız Birlik Haber-Sen tarafından Ankara'da il başkanları toplantısında katıldığımız ve daha önce PTT'de çalışan ve bu dönem Adana Milletvekili olarak Meclis'e giren Ayhan Zeynep Tekin Börü'nün katılımıyla Ankara Posta İşleme Merkezi Müdürlüğü önünde dağıtıcılara yıpranma tazminatı verilmesi için dağıtıcılara fiili hizmet süresi zammı verilmesiyle ilgili Emekli Sandığı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sevk edilmiştir."