Postacılara dar gelen üniformalar toplatılıyor

ANKARA (İHA) - PTT Genel Müdürü Osman Tural, posta dağıtıcılarına dağıtılan ancak bedenleri küçük gelenleri geri toplatarak yerine uygun bedenli kıyafetlerin dağıtılacağı müjdesini verdi.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, PTT'nin kuruluşunun 166. yılı nedeniyle, Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber-Sen Genel Sekreteri Burhan Özdemir, Genel Teşkilat Sekreteri Şaban Kavuk, Genel Basın Yayın Sekreteri Ahmet Cenkhan Durak, Sosyal İşler Sekreteri Salih Polat, Ankara Şube Başkanı Ayhan Çelik ve 20 posta dağıtıcısını makamında kabul etti.

Reklam
Reklam

Yaklaşık bir saat süren ziyarette başta PTT çalışanları olmak üzere kurumun sorunları tek tek masaya yatırıldı.

Ziyarette, PTT Genel Müdürü Osman Tural, ilki bu sene gerçekleştirilen şık ve modern dağıtıcı kıyafetlerinde meydana gelen aksaklıkların önümüzdeki yıl hiç birisinin yaşanmayacağını ifade etti.

Tural, dağıtılan kıyafetlerden bedenleri küçük gelenleri geri toplatarak yerine uygun bedenli kıyafetlerin dağıtılacağını, hiçbir dağıtıcının mağdur olmayacağını kaydetti.
Tural, dar gelen kıyafetlerin değiştirileceği müjdesinin yanı sıra PTT çalışanlarına ikinci bir müjde daha verdi.

Tural, PTT çalışanlarına Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da ekonomik katkı sağlanacağını açıkladı.

Ziyarette, Birlik Haber-Sen heyeti, PTT çalışanlarının sorunlarını dile getirdi.

Birlik Haber-Sen Genel Sekreteri Burhan Özdemir, sendika olarak çalışanların sorunlarını yetkilileri aktarmanın kendileri için önemli bir görev olduğunu vurgulayarak, "Siz de bize bu sorunlara sahip çıkarak müjdeler verdiğiniz sürece PTT çalışanları kurumumuza daha bir sahip çıkarak nice 166 yılları hep beraber kutlayacağız. PTT'nin kuruluşunun 166. yılı başta milletimize ve tüm PTT çalışanlarına hayırlı olsun" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tural'ın göreve başlamasıyla çalışanlara ilk kez kaşkol, eldiven, mevsimlik şapka ve taşlanmış kottan yapılmış gömleklerin verildiğini ve bunun sendika olarak kendilerini çok mutlu ettiğini anlatan Özdemir, "Bu tür sosyal yardımların daha da yaygınlaştırılarak PTT çalışanlarının yanında olacağınızdan şüphemiz bulunmamaktadır. PTT çalışanları lehine yaptığınız çalışmalarınızda sendika olarak her zaman en yüksek katkıyı sunacağımızı ifade etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, posta dağıtıcıları başta olmak üzere tüm çalışanların sorunları ile yakından ilgilendiğini, bu anlamda sendika ile ortak çalışmalar yapmanın kendisini mutlu edeceğini belirterek, "Genel müdürlüğümüzün kapısı dağıtıcılarımıza sonuna kadar açıktır" dedi.