Poşulu Abd’lilerden Şemmame

Van’ın ilk beş yıldızlı oteli olan Rescate Hotel sponsorluğunda yapılan "Uluslararası Van-Bitlis Su Sporları Festivali"...

Van’ın ilk beş yıldızlı oteli olan Rescate Hotel sponsorluğunda yapılan "Uluslararası Van-Bitlis Su Sporları Festivali" kapsamında kente gelen dünyaca ünlü 'Stars Of Florida' akrobasi ekibi, poşu takıp Şemmame oyunu oynadı.

"Uluslararası Van-Bitlis Su Sporları Festivali" kapsamında kente gelen dünyaca ünlü 'Stars Of Florida' akrobasi ekibi için Rescate Hotel tarafından muhteşem bir gece düzenlendi. Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer’in de katılımıyla Rescate Hotel’in havuz başında verilen yemeğin ardından otel yetkilileri tarafından 'Stars Of Florida' akrobasi ekibine poşu hediye edildi. ABD’liler, gecede çalınan müzik eşliğinde boyunlarındaki poşularla uzun süre Şemmame oyunu oynadı. Geceye katılanlardan büyük alkış alan 'Stars Of Florida' akrobasi ekibi, yaptıkları organizasyondan dolayı Rescate Hotel yetkililerine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Rescate Hotelleri Yönetim Kurulu Başkanı Umut Akay, Van’ın bünyesinde turizm potansiyeli barındıran ender bölgelerden biri olduğunu söyledi. Umut Akay, “Van, turizm potansiyeli çok yüksek bir yer. Van 15-20 senedir istemediğimiz haberlerle gündeme geldi. Bünyesinde barındırdığı göl, kedi, kahvaltı ve tarihiyle ciddi değerlere sahip. Artık turizm değerlerimizi tanıtmamız lazım. Vali Münir Karaloğlu’nun katkılarıyla son yıllarda Van’ın turizminde ciddi bir artış var. Biz de bu potansiyeli görerek Rescate markamızla otel açtık. Van’ın değerlerine değer katmak ve istihdam yapmak istiyoruz. Çözüm süreciyle birlikte turizm çok daha ileriye gidecek. Değerlerimizi tanıtmamız lazım. Son dönemde yapılan çalışmalarla Van atağa geçti. Uluslararası Van-Bitlis Su Sporları Festivali kapsamında Florida’dan gelen akrobasi ekibi, Akdamar Kilisesi’ndeki ayin gibi önemli çalışmalarla Van artık gündeme geliyor. Bunu çok daha ileriye götürmemiz lazım” dedi.

“ESKİ VAN EVLERİNDEN OLUŞAN BİR MAHALLE KURACAĞIZ”

Akay Grup olarak Van’da ilkleri yapmak istediklerini ifade eden Umut Akay, “Van’a manevi bağlılığımız var. Van Gölü kıyısında çok iyi bir yer tespiti yaptık. Buraya da eski Van evlerinden oluşan bir mahalle kuracağız. Valilik ve üniversitenin desteğiyle proje çalışmalarımız devam ediyor. Van’a ilk tatil köyünü biz kazandıracağız. Van’ı önemsiyoruz. Van’ın kültürünü teknoloji ile harmanlaştırarak projemizi hayata geçireceğiz. Gevaş ilçesinin Van Gölü sahilindeki Altınsaç köyünde hayata geçireceğimiz tatil köyünde termal su, su sporları, futbol sahaları da olacak. Aynı zamanda Altınsaç köyünde bulunan Altınsaç Kilisesi’ni de restore ederek inanç turizmine de katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: