Potada derbi heyecanı

Ülkemizi Kadınlar Euroleague'de başarıyla temsil eden Fenerbahçe ve Galatasaray Odebank, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde bugün karşı karşıya gelecek.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 13. haftasında Ülker Sports Arena dev bir karşılaşmaya ev sahipliği yapacak. Ligde yenilgisiz liderliğini sürdüren Galatasaray Odeabank, en yakın takipçilerinden Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank bugün karşı karşıya gelecek. Ülker Sports Arena'daki mücadele saat 20.00'de başlayacak.

12 maçta elde ettiği 12 galibiyetle en yakın rakipleri Kayseri Kaski ve Fenerbahçe'nin iki galibiyet önünde liderliğini sürdüren Galatasaray Odeabank, geçen hafta Beşiktaş'ı 33 sayı farkla 75-42 mağlup etmişti. Ligin en az sayı yiyen takımı olan sarı-kırmızılarda Alba Torrens, Shavonte Zellous, Nevriye Yılmaz ve Sancho Lyttle çift haneli sayı ortalamalarına ulaşan isimler oldu.

Reklam
Reklam

10 galibiyeti ve 2 mağlubiyetle üçüncü sırada yer alan Fenerbahçe ligdeki son 8 maçından galibiyetle ayrıldı. Evindeki tek yenilgisini Kayseri Kaski'den alan sarı-lacivertlilerde sayı yükünü 15 sayı ortalamasıyla Angel McCoughtry çekiyor. McCoughtry'nin yanı sıra ligin en çok sayı üreten ikinci takımı olan Fenerbahçe'de, Cappy Pondexter, Isabelle Yacoubou ve Qunitra Holingsworth da performanslarıyla dikkat çekti.

İki takım arasında sezon öncesinde oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında, Fenerbahçe rakibini 63-53 mağlup etmişti.