Potanın Efeler’i Destek Bekliyor

Geçtiğimiz yıl şampiyon olarak Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig’ne yükselen Aydın Engelliler Spor Kulübü destek...

Geçtiğimiz yıl şampiyon olarak Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig’ne yükselen Aydın Engelliler Spor Kulübü destek bekliyor.

Aydın’da yaptığı çalışmalarla yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Potanın Efeleri’nin Başkanı Ercan Karacasulu, destek bulamadıkları takdirde 2 Aralık’taki Ankara Yeni Mahalle Belediyesi karşılaşmasına gidememe tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Kulüp Başkanı Ercan Karacasulu yaptığı açıklamada 10 yıldan bu yana yaptıkları çalışmaların sonucu olarak 1. Lig’e yükselmeyi başardıklarını ifade etti. Bu sürecin hiç kolay olmadığını ifade eden Karacasulu, “Yönetim kurulumuz ve sporcularımızla, başarının gelinen noktadan daha ileriye götürmek olduğunun bilincindeyiz. Bunun için sporcularımız çok çalışıyor. Bu yıl ilimizi 1. Lig’de temsil etmenin sevincini yaşıyoruz. Ancak, birinci ligde grup olmadığından deplasman maçları için daha uzak mesafelere gitmek zorundayız. Ligimizde Urfa, Ordu, Samsun, Adana, Ankara, İstanbul, Kırklareli, Balıkesir ve Bursa-Osmangazi takımları var” dedi.

Reklam
Reklam

Uzun süren çalışmaların ardından çıkmayı başardıkları 1.Lig’de tutunabilmek, hatta Süper Lig’e çıkabilmek için kadromuza deneyimli sporcularla takviye yapmak zorunda olduklarını ifade eden Karacasulu, u amaçla 6 deneyimli tekerlekli sandalye basketbolcusu transfer ederek kadromuzu güçlendirdiklerini ifade etti.

Geçen yıl ki başarının ardından destek göreceklerine inandıklarını kaydeden Karacasulu, “Kulübümüzün devamlı bir geliri olmadığı için ilimizi 1. Lig’de temsil edecek olan kulübümüzün maddi desteğe ihtiyacı bulunmakta. Federasyonumuzdan lige katılıp katılmayacağımızın bildirilmesi istendiğinde çok düşündük. Mevcut imkanlarımızla katılmamız mümkün değildi. Ancak, lige katılmamak demek hiç maç bile yapmadan tekrar 2.lige düşmek demekti. Buna ne yönetim kurulumuzun nede sporcularımızın gönlü razı olmadı” şeklinde konuştu.

“AYDIN BELEDİYESİ YAZISINI TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Aydın Valisi kerem Al ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun desteğini alabileceklerini düşünerek lige katıldıklarını ifade eden Karacasulu sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Valimiz İl Özel İdare’den 2013 bütçesinden kulübümüze bir miktar ayırdı. Ama bu miktar lig sonuna kadar götürecek bir miktar değil. Ayrıca ilk deplasman maçımız 2 Aralık’ta Ankara’da. Acilen destek bulamazsak ilk deplasmana da gidememe tehlikesi var. Camia olarak çok endişeliyiz. Bizler buraya kadar getirebildik. Bundan sonrasını beraber götürelim diyoruz. Sayın belediye başkanımızın desteğini istiyoruz. Formalarımızda Aydın Belediyesi yazısını taşımak istiyoruz. Engellerimize basket atmaya devam etmek istiyoruz”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz