Potanın Perileri: Altın Hedefledik Ama Bronz Da Çok Yakıştı

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya ile yurda döndü. Potanın Perileri,...

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya ile yurda döndü. Potanın Perileri, altın madalya hedeflediklerini fakat bronz madalyanın da çok yakıştığını söyledi.

Fransa'nın Orchies kentinde gerçekleştirilen organizasyonun son gününde Sırbistan'a karşı üçüncülük karşılaşmasına çıkan milliler, elde ettiği galibiyetle Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı. Yurda dönen milli takım oyuncuları, altın madalya hedeflediklerini ama bronzla döndüklerini ifade etti.

Milli Basketbolcu Nevriye Yılmaz, kampa başlarken madalya hedefiyle başladıklarını hatırlattı. Yılmaz, “O güçte ve o potansiyelde birtakım olduğumuzu düşünüyoruz. Turnuvanın gidişatıyla final oynayıp şampiyon olabileceğimizi orada da gördük. Grup liderliğinde İspanya maçını kaybettik. Onu kazanmış olsaydık çok büyük avantaj elde edecektik. Finale kadar ciddi rakiple karşılaşmayacaktık. Final maçının şansı motivasyonuyla her şey olabiliyor. Ama madalya ile döndük üçüncü olduk. Güzel bir başarı ama herkes final bekliyordu. Onu gerçekleştiremediğimiz için üzgünüz. 2015’te final oynamayı hedefliyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Milli oyuncu Birsel Vardarlı da madalya ile döndüklerinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Tüm arkadaşlarıyla gurur duyduğunu kaydeden Birsel, 2011 yılında Avrupa ikincisi olduklarını, bunun tesadüf olmadığını gösterdiklerini ifade etti. Finale çıkmayı hedeflediklerini aktaran Birsel, en azından madalya ile dönmenin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Tuğba Palazoğlu ise Fransa’da 25 gün kaldıklarını, iyi maçlar oynadıklarını seylide. Bazı maçlarda daha iyi oynayabileceklerini belirten Tuğba, “Keşke altın madalya ile dönseydik ama bronzda çok yakıştı.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: