Erol AKKIR/ ANTALYA, Bir markette çalışan Servet Ergün, karaciğer rahatsızlığı olan 3 aylık oğlu Poyraz Ergün'ü hastaneye götürdü. Dünyada 202 kişide görülen 'mavi ışık' hastası oğlu için yer bulamayan baba Ergün, özel bir hastanede bir gecelik fototerapi cihazında kalan Poyraz bebek için 380 TL ödedi. Maddi durumu iyi olmayan baba sanayide 550 TL'ye yaptırdığı fototerapi cihazıyla oğlunu evde tedavi etmeye başladı.
Olayın basına yansıması üzerine devreye giren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Necat Yılmaz, minik Poyraz'ın Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edilmesi talimatını verdi. 5 Şubat günü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Poyraz bebek doktorlar tarafından muayene edildi. 9 günlük tedavi sürecinin ardından tahlil sonuçları normal çıkan minik Poyraz bugün taburcu edildi.
Poyraz bebeğin sarılık değerlerinin normale yaklaştığını söyleyen baba Servet Ergün, "Poyraz'ın sarılığı 8'e kadar düştü. Şu an için sağlık durumunda risk ortadan kalktı, doktorlar taburcu olmasında sakınca görmedi. Biz de bugün evimize dönüyoruz" dedi.
Doktorların dün yapılan tahlilin ardından Poyraz'ın taburcu olmasında bir engel olmadığını söylediklerini belirten baba Servet Ergün, "Evde ışık tedavisi yapmaya devam edeceğiz. Her üç günde bir hastaneye gelip kan tahlilini yaptıracağız. Çıkacak neticeye göre doktorlar değerlendirecek. Tüm hastane çalışanlarına ve doktorlara teşekkür ediyorum. İstanbul'dan fototerapi cihazı gönderen hayırseverden Allah razı olsun. Yeni cihazı kullanırken Poyraz'ın kıyafetiyle fototerapi yapabileceğiz, çünkü sadece sırtından alacağı ışık yeterliymiş. Öyle olmaz ise kıyafetlerinin sırt kısmını keserek tedavi uygulayacağız. Artık göz bandına da gerek yok" diye konuştu.
NAKİL OLANA KADAR IŞIK TEDAVİSİ SÜRECEK
Işık tedavisinin Poyraz'ın karaciğer nakli gerçekleşinceye kadar devam edeceğini belirten baba Ergün, "Çünkü Poyraz'ın karaciğer enzimine dayalı bir hastalığı var. Bu hastalığı olduğu için sarılığı yükseliyor, ancak ışık tedavisi ile önüne geçebiliyoruz. Eğer ışık verilmezse sarılık yükseliyor. O da beyne zarar veriyor. O zaman da çocuğu kaybetme riski ortaya çıkıyor" dedi.
NAKİL İÇİN TARİH YOK
Poyraz'ın karaciğer nakli için belirlenen bir tarihin olmadığını söyleyen Servet Ergün, "Karaciğer nakli için Poyraz'ın biraz daha gelişmesi lazım. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'ndeki doktorlar da aynısını söylemişti. Karaciğer damarlarının gelişmesi ve karaciğerin biraz daha büyümesi gerekiyormuş. Akdeniz Üniversitesi'nde Poyraz gibi 6 kilo olan bebeğe nakil yapılmış ancak Poyraz'ın biraz daha gelişmesi ve kilo almasını bekleyeceğiz" diye konuştu.
Hastaneden eşi Zeliha, 16 yaşındaki kızı Hilal ve kucağında Poyraz ile birlikte çıkan Servet Ergün, arka camına 'Poyrazım' yazdırdığı eski model otomobiliyle evine gitti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz