Poyrazköy sanığı: Peygamber ocağı suç makinesine dönüştürüldü

Poyrazköy davasında sanık Tuğamiral Fatih Ilgar, Peygamber ocağının suç makinesine dönüştürüldüğünü savundu. Sanık Tuğamiral Fatih...

Poyrazköy davasında sanık Tuğamiral Fatih Ilgar, Peygamber ocağının suç makinesine dönüştürüldüğünü savundu. Sanık Tuğamiral Fatih Ilgar, mağduriyetlerinin her geçen gün arttığını söyledi. Adaletten başka sığınacak yerleri olmadığını ifade eden Ilgar, “Peygamber ocağımız suç makinesine dönüştürüldü. Bu iftiralara artık son verilsin.” dedi.
Avukat Celal Ülgen, mahkeme heyetinin de sanıkların suçsuz olduğunu düşündüğünü, ancak bir şey yapamadıklarını savundu. Ülgen, “Siz hakim olarak bir şey yapamıyorsanız biz avukat olarak ne yapabiliriz? Ben müvekkillerimden özür diliyorum. Onlardan aldığım para helal değil.” diye konuştu.
Avukat Ali Nurdoğan Günay, daha önceki savunmasındaki ifadelerini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı dahi uzun tutukluluğun cezaya dönüşmemesi gerektiğini ifade etti. Biz de tahliye talebimizi değerlendirmeniz için size daha çok süre kalması için savunmamızı kısa kesmişiz. Ama siz bildik gerekçelerle reddetmişsiniz. Neden tahliye edilmiyorlar? Bu işin vebali var. Vebal altındasınız.” şeklinde konuştu.
Avukat İbrahim Şahinkaya, dijital bir bombardımana maruz kalındığını öne sürerek, digital verilerin bir üniversite tarafından incelenmesini talep etti.
Tutuklu sanık emekli Binbaşı Levent Bektaş, amirallere yapılacak bir suikastın yeni mezun olmuş teğmenlere yaptırılmasının saçma bir düşünce olduğunu belirtti. Bektaş, “Bu sözde örgütte 18 yıl SAT komandosu olarak görev yapmış adamlar var. Ama biz kalkmışız böyle bir görevi 2 tane gariban teğmene vermişiz. Bu örgüt olamaz, aptallar çetesi olur. Bütün yazdığı evraklara ana adını baba adını yazmış. Çapulcu sürüsü olan terör örgütü bizden daha mı akıllı, onlar bile kod adı kullanıyor.” dedi.
MİT’in gizli telefon görüşmelerinin televizyonlarda yayınlandığını hatırlatan Bektaş, “Bundan yıllar sonra bu duruşmanın da ses kaydı çıkacak ve delil olarak kullanılacak.” diye konuştu.
Tutuklu sanık Ergin Geldikaya, “Ben size insanım diyorum. Siz benden eşek olmadığımı ıspatlamamızı bekliyorsunuz. Ergenekon'un bir numarasını açıklıyorum. Bir numara Börteçine adlı kurttur. Ergenekon'un bir numarası Ergenekon adlı partiyi kuranlardan silindir makinisti Arif Hikmet Adsız’dır.” ifadelerini kullandı. Geldikaya, davanın hukuki değil siyasi olduğunu iddia ederek, tahliye istemediğini söyledi.
Görüşü sorulan duruşma savcısı Mehmet Ali Uysal, Ergin Geldikaya’nın adli kontrol uygulanarak tahliye edilmesini istedi. Ayrıca Ergin Geldikaya’nın savunmasının Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilerek incelenmesini talep etti. Duruşmaya ara kararlar için ara verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz