Poz verirken kratere düştü

St. Helens volkanik dağına tırmanan tecrübeli dağcı Joseph Bohlig kraterin yanında fotoğraf için poz verdiği sırada kraterin yaklaşık 500 metre içine düşerek yaşamını yitirdi.

Ayağının altındaki karın kayıp gitmesi üzerine kraterin içine düşen 52 yaşındaki dağcının cesedine bulutlar ve rüzgar nedeniyle büyük güçlüklerden sonra ulaşılabildi.

Bir donanma helikopteri iki gün sonra cesedi bulabildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle ilk iki girişim başarısız oldu. Daha sonra vücudu karla kaplanmış ve sadece başı, bacakları ve kolları görünür halde bulunan dağcının cesedi bulunduğu yerden alındı.

Dört saatlik tırmanışın ardından arkadaşı Scott Salkovics ile zirveye ulaşan Bohlig, sırt çantasını çıkartarak fotoğraf çektirmek istedi.

Reklam
Reklam

Fotoğrafının çekileceği sırada talihsiz dağcı kraterin içine düştü. Salkovics arkadaşını tutmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Bohlig düşmesinin ardından hayattaydı ve yardım düdüğünü çalarak hayatta olduğunun işaretini verdi.

Tecrübeli dağcı Salkovics, arkadaşının ulaşabilmesi için bir sırt çantasını aşağı attı ve yardım getirmeye gitti. Fakat kötü hava koşulları Bohlig'e ulaşmayı engelledi. Dağcı yardım beklerken yaşamını yitirdi.