Pratik tatlı tarifi arayanlar için pişirmeden servis edilebilecek 3 lezzetli tatlı önerisi!

Sofraların vazgeçilmezlerinden biri şüphesiz tatlılardır. Canınız tatlı istediğinde pişirmek zaman zaman vaktinizi alabilir. Bu yazımızda sizler için vakitten tasarruf ederek pişirmeden hazırlayabileceğiniz 3 pratik tatlı tarifi hazırladık. Siz de pişmeden servis edilebilecek tatlı tarifi arayanlardansanız bu yazımız tam size göre!

Pişmeden servis edebilecek tatlı tarifleri ile sevdiklerinizi ve misafirlerinizi şaşırtın!

KOLAY TİRAMİSU

Malzemeler:

1,5 su bardağı krema
1,3 su bardağı şeker
200 gram labne
2 su bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı granül kahve
1 paket kedidili bisküvi

Hazırlanışı:

1,5 su bardağı çiğ kremayı bir karıştırma kabına koyun ve mikserle çırpmaya başlayın. Daha sonra şekeri kremaya yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin. Şekeri güzelce erittikten sonra 200 gram labne peynirini de ilave edip çırpın ve homojen bir karışım elde edince bir kenara alın.
Granül kahveyi sıcak su yardımıyla eritin. Kahveli karışım biraz soğuduktan sonra kedidili bisküvilerinin hepsini bu kahveli karışıma bandırıp ıslatın.
Bisküvileri ıslattıktan sonra 1 kat olacak şekilde borcamınıza dizin. Daha sonra bisküvilerin üzerine hazırladığınız kremayı da bir kat olacak şekilde koyun. Krema ve bisküviler bitene kadar bu sırayla dizmeye devam edin.
Son olarak hazırladığınız tiramisuyu servis etmeden önce yaklaşık 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.

Reklam
Reklam

KAHVELİ PARFE

Malzemeler:

200 gram yulaflı bisküvi
100 gram fındık
2 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı granül kahve
2 paket toz krem şanti
1 yumurta
4 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:

Parfeyi hazırlamak için yulaflı bisküviyi küçük parçalara bölün. Daha sonra 100 gram fındığı rondoda toz haline gelene kadar çekin.
Ardından 1 tatlı kaşığı kahveyle yarım su bardağı soğuk sütü karıştırın ve bir kenara koyun.
Ayrı bir kaseye krem şanti ve 1,5 su bardağı soğuk sütü koyun, mikserle çırpın ve soğuması için buzdolabında bekletin.
Farklı bir cam kabın içine 1 yumurta ve 4 tatlı kaşığı toz şekeri koyup benmari usulü eritin. Hazırladığınız karışımı güzelce çırpın ve soğuması için farklı bir kaba alın.
Yumurta karışımına hazırladığınız bisküvilerle fındıkları da ekleyip karıştırın. Sonra hazırladığınız kahveli karışımı ve krem şantiyi de ilave edin. Eklediğiniz tüm malzemeleri karıştırın.
Son olarak muffin kalıplarının içini streç filmle kaplayın ve hazırladığınız karışımı kalıplara koyun. Ardından kalıpların üzerlerini de streç film ile kapatıp derin dondurucuda yaklaşık 3 saat kadar bekletin.

Reklam
Reklam

SAĞLIKLI BROWNIE

Malzemeler:

2 su bardağı ceviz
2 su bardağı hurma
3/4 su bardağı şekersiz kakao
Bir tutam tuz
Hazırlanışı:

İlk olarak hurmaları sıcak suda bekletip yumuşamalarını sağlayın. Ardından hurmaları 2 su bardağı ceviz ile birlikte blender yardımıyla karıştırın. Karışıma 3/4 su bardağı şekersiz kakao ve bir çimdik tuzu da ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Hamuru hazırladıktan sonra tabanına yağlı kağıt koyduğunuz bir borcama yayın ve soğuması için buzdolabına koyup yaklaşık 1-2 saat dinlendirin.