Prefabrik hırsızlığı yapan şebeke yakalandı

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, prefabrikleri kamu kurumlarına satılmış gibi gösteren ve sahte evraklarla başkalarına satan 7 kişiyi yakaladı. Yakalanan şahısların aralarında Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nde görev yapan kişilerin de bulunduğu öğrenildi.

Bir ihbarı değerlendiren Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, yapılan sayım sonucunda, eksik çıkan 600 prefabrik konutun, kamu kurumlarına satılmış gibi gösterilip, başka şahıslara satıldığını tespit etti. Bunun üzerine araştırmasını derinleştiren polis, İzmit'in Kullar Beldesi 3. Bölge'deki prefabriklerin sökümü ihalesini kazanan Tan Prefabrik Limited Şirketi sahibi Nurettin Tan'ın olayla bağlantısı olduğunu belirleyerek şahısla irtibata geçti. Alıcı kılığına giren polis, 4 prefabrik için tanesi 3.5 milyar liradan anlaşma yaptı.

Reklam
Reklam

İşçilerden Mustafa Çiçek, prefabriklerin teslimi sırasında suçüstü yapılarak yakalanırken, firmanın diğer ortağı Mehmet Zeki Bayram ve Mehmet Cemil Öztaş, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünde şef olarak çalışan Ali Rıza Yılmaz, kontrolör teknisyeni Faik Aytekin ve etüt teknisyeni Mahfuz Baran yakalanarak gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan şahıslar adliyeye sevk edildi.