Prematüre Bebeklere Kutlama

Denizli Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören 30 bebek ve aileleri Denizli Devlet...

Denizli Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören 30 bebek ve aileleri Denizli Devlet Hastanesi’nde düzenlenen etkinlikte buluştu.

Prematüre bebek büyüten annelerin birbiriyle tanışmasını sağlamak, moral ve motivasyonlarını yükseltmek adına Denizli Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören bebekler ve aileleri Denizli Devlet Hastanesi Yemekhanesi’nde düzenlenen etkinlikte buluştu. 37 haftadan önce ve bin 500 gramın altında doğan bebeklerin tedavi edildiği Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne 15’i Türkiye’nin farklı illerinden gelen 15’i de Denizli ve ilçelerinden gelen bebeklerin, doktor ve hemşirelerin verdiği yoğun çabalardan sonra hayata tutundukları hastaneye, bu kez anne ve babalarının kucaklarında gelmenin mutluluğunu yaşadı. Ailelerin yanı sıra etkinliğe Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, Başhekim İbrahim Ethem Çövüt, doktorlar ve hemşireler katıldı.

Reklam
Reklam

Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan prematüre bebeklerin sağlığına kavuşarak aileleri ile birlikte etkinliğe gelmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘’Denizli Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi 3'üncü basamak yoğun bakım ünitesi olarak hizmet vermekle birlikte, 2 yenidoğan uzmanı ve 37 yenidoğan çalışanıyla Denizli ve çevre illere hizmet vermektedir. Ünitede 30 adet kuvöz, 13 adet solunum cihazı bulunmakta, bebekler kuvözde iken göz muayenesi, beyin ve kalp ultrasonografisi ve röntgen filmi çekilebilmekte prematüre bebeklerin her türlü takip ve tedavisi yapılabilmektedir. Kuvözden çıkan bebekleri şimdi burada aramızda görmek bizi çok mutlu etti. İnşallah hepsi çok sağlıklı bir şekilde büyüyecekler” dedi.

Yenidoğan Uz. Dr. Osman Öztekin de prematüre bebeklerin takibinin zor olduğunu ve uzun bir süreç gerektirdiğini belirterek, ‘’Prematüre bebeklerin bakımında ekip çalışması gerekmektedir. Prematüre bebeklerin bakımında bir doktor, bir hemşire olmaktan ziyade bir prematüre annesi olmak daha zordur. Burada sıkıntılı günler geçirdiniz. Geçirdiğiniz sıkıntılı günlerin mükafatını da şuan kucaklarınızda duran çocuklarınızla almış oldunuz” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Hastane Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi adına Yenidoğan Uzmanlarına plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: