Prens Harry için özel birlik

LONDRA (ANKA)- İngiliz Guardian gazetesi, Iraklı Şii direnişçilerin, İngiltere Prensi Harry'i kaçırmak için özel bir birlik kurduğunu ve bunun kanıtlarını gördüklerini yazdı.

Guardian gazetesinin manşetten verdiği haberde, Irak'ta görev yapmaya hazırlanan Prens Harry'nin direnişçiler için birincil hedef olacağını vurguladı. Haberde, Şii Mehdi Ordusu'nun bir komutanı olduğu belirtilen Abu Mujtaba isimli bir direnişçinin gazeteye yaptığı özel açıklamada, "Hedeflerimizden biri Harry'nin kaçırılması. İngiliz üssü içinde adamlarımız var ve (Harry) geldiğinde bize haber verecekler" dediği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Gazeteye göre 50 kişilik bir direnişçi grubunun lideri olan Abu Mujtaba, "Sadece biz Mehdi Ordusu değil, İngilizler ve Amerikalılardan nefret eden herkes, Irak'taki bütün mücahitler, El Kaide, İranlılar onu ele geçirmeye çalışacak" dedi.

"Harry büyük av"

Prens Harry'nin kendisi için sadece bir İngiliz askeri olduğunu ve Irak'a gelirse öldürülmesi gerektiğini söyleyen Abu Mujtaba, "Ancak gerçekçi olalım, İngiltere'ye çekilmeye zorlamak için yüzlerce Amerikalılara yaptığımız gibi İngiliz askeri öldürebiliriz ama Harry daha büyük bir av. İngilizleri dizlerinin üzerine çökerek bizimle konuşmaya ikna edeceğiz" diye konuştu.

Guardian gazetesi, kendilerine konuşan direnişçi liderin emrinde çok sayıda asker ve içinde roketlerin de bulunduğu silahlara sahip olduğuna dair kanıtları gördüklerini de vurguladı. Öte yandan İngiliz savunma kaynakları, Abu Mujtaba'nın sözlerine "açık bir propaganda" diyerek tepki gösterdi.