Prenses Diana'nın altın kolyesi 13 milyon sterline satıldı

LONDRA (İHA) - Galler Prensesi Diana'nın zamanında bir medyuma hediye ettiği altın kolye, açık arttırmada 13 milyon 750 bin sterline satıldı.

Galler Prensesi Diana'nın ünlü medyum Rita Rogers'a hediye ettiği altın kolye, Christie's Müzayede Evi'nde yapılan açık artırmada 13 milyon 750 bin sterline satıldı.

Prenses Diana kolyeyi medyum Rita'ya 13 Ağustos 1997'de ölümünden haftalar önce hediye ederken, yanında bir de mektup vermişti. Diana kendi el yazısı ile yazdığı mektupta, "Sevgili Rita, bu kolye senin için yapılmıştır ve bu muhteşem hediye çok özel bir hanımefendiye büyük bir sevgiyle sunulmuştur. Diana" diye yazmıştı. Diana medyum Rogers ile 1994 yılında tanıştıktan sonra yakın arkadaş olmuş ve bu hediyeyi sevgilisi Dodi El Fayed ile medyumu ziyareti sırasında takdim etmişti. 18 ayar perdahlanmış altın kolye, kalp motiflerinin birbirine geçirilerek dizilmesiyle Van Cleef&Arpel Mücevher Evi tarafından 1996 yılında üretilmiş. Bu kolyenin açık artırmada satılmasından elde edilen miktarın ise Prenses Diana'nın anısına, tedavisi olanaksız hastalar hastanesine bağışlanacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Londra'nın batısındaki Kensington bölgesinde bulunan Christie's Müzayede Evi'nin yöneticisi Keith Penton, Prenses Diana ile medyum Rogers'ın çok yakın arkadaş olduğunu, medyum Rogers'ın öldükten sonra bu kolyenin kardeşleri arasında problemlere yol açma ihtimalinden dolayı Diana'nın hediyesini kabul etmek istemediğini söyledi. Ayrıca, medyum Rogers'ın boynundan bir operasyon geçirdiğini ve bu sebeple kolyeyi takmasının mümkün olmadığını kaydeden Keith Penton, "Rita Rogers bu kolyeyi üzülerek satma kararı aldı. Çünkü kendisi boynundan bir ameliyat geçirmişti ve artık kendisi bu kolyeyi takamazdı. Ayrıca kendisinin ölümünden sonra 4 kardeşinin arasında çıkabilecek sıkıntıların da önüne geçmek istedi ve onların aralarını açmak istemedi" diye konuştu.