Prof. Bingür Sönmez, AÜ Rektörü Prof. Koçak ve Başkan Küçükler'i ziyaret etti

Sarıkamış Harekâtı'nda Türk birliklerinin takip ettiği 'Top Yolu Yürüyüşü'ne katılmak için Erzurum'a gelen ünlü kalp...

Sarıkamış Harekâtı'nda Türk birliklerinin takip ettiği 'Top Yolu Yürüyüşü'ne katılmak için Erzurum'a gelen ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i ziyaret etti. Prof. Sönmez, Sarıkamış Harekatı'nda Türk askerlerinin insan üstü çabalarını dile getirdi.

AÜ Rektörü Koçak, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Atatürk Üniversitesi'ni dünyanın sayılı üniversitelerinden biri haline getirmek için yoğun akademik çalışma içerisinde olduklarını belirtti.
Ziyarete katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise akademik performans alanında Türkiye’nin en başarılı 10 üniversitesi arasına girmesinden dolayı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Koçak’ı tebrik etti. Başkan Küçükler, “Yüz akımız olan Atatürk Üniversitesi, göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.” dedi.

Reklam
Reklam

TOPLUM MERKEZİ MESLEK KURSLARI BAŞLIYOR
Bu arada, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum ve Meslek Edindirme Merkezi’nde açılacak olan 9. dönem meslek kurslarına yüzlerce işsiz genç başvuruda bulundu.
'Oltu Taşı ve Gümüş Takı Tasarımı', 'Evde Çocuk Bakımı', 'Satış Elemanlığı' ve 'Bilgisayar Operatörlüğü' dallarında açılacak kursların mülakatları bugün gerçekleştirildi. Sözlü mülakata yüzlerce kursiyer adayı, meslek kurslarına kabul edilebilmek için ter döktü.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Emin Öz, İŞKUR İl Müdürlüğü Meslek Danışmanı Köksal Tiryaki ve Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Sultan Özkan’dan oluşan değerlendirme komisyonu, kursiyerlerin performansını değerlendirdi. Kursların her birine 15’er kursiyerin kabul edileceği belirtildi. Bilgisayar Operatörlüğü kursuna 412, Evde Çocuk Bakımı kursuna 250, Oltu Taşı ve Gümüş Takı Tasarımı kursuna 214 ve Satış Elemanlığı kursuna ise 200 kişi başvurdu.
Kursiyer adayları arasında yapılan değerlendirmenin ardından, mesleki kurslara katılmaya hak kazanan kursiyerlere, günlük 15 lira yevmiye ödenecek. Kursların Eylül ayına kadar devam edeceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz