Prof. Cereci’nin Ödüllü Filmi 2013’te Lübnan’da

Avusturya’nın Ebensee kentinde Temmuz ayında düzenlenen Festival of Nations adlı film festivalinde ödül alan Batman...

Avusturya’nın Ebensee kentinde Temmuz ayında düzenlenen Festival of Nations adlı film festivalinde ödül alan Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesi dekanı Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Kürtçe filmi 'Demek Ji Dema' (Zamanın İçinden), 10-14 Nisan 2013 tarihlerinde Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenecek olan Beyrut Uluslar arası Belgesel Film Festivali’nde gösterilmek üzere Lübnan’a gönderildi.

Prof. Sedat Cereci’nin 2011 yılında Kürtçe olarak çektiği ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin kültürel tarihini konu edinen 'Demek Ji Dema' adlı filminin 10-14 Nisan 2013 tarihleri arasında Lübnan’nın başkenti Beyrut’ta düzenlenecek olan Beirut International Documentary Film Festival adlı etkinlikte başta Araplar olmak üzere dünyanın değişik yerlerinden gelen izleyicilere sunulacağı öğrenildi. Bir akademisyen tarafından çekilen ilk Kürtçe belgesel film olan 'Demek Ji Dema' (Zamanın İçinden) adlı filmin, Almanya, Avusturya, İspanya, Ermenistan, İsveç, Yunanistan, Polonya ve Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından Nisan ayındaki film festivalinde ilk kez bir Arap ülkesinde gösterileceği bildirildi. Avusturya’dan ödül alan belgesel filmin, 2012 yılında çok sayıda ülkedeki gösterimlerinin ardından 2013 yılındaki festivallerde gösterilmek üzere girişimde bulunulduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: