Prof. Dr. Akdoğan, Avrupa Biyokimya Komisyonu Başkanı

İZMİR (ANKA) - Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gül Güner Akdoğan, Avrupa Biyokimya Eğitimi Komisyonu Başkanlığına Seçildi.

2001 yılından bu yana Avrupa Biyokimya Dernekleri Federasyonu Eğitim Komisyonu üyesi olan Prof. Dr. Akdoğan, Komisyon Başkanı İngiltere Leeds Üniversitesi öğretim üyesi, Prof. Dr. Edward Wood'un kaybı nedeniyle boşalan başkanlığa seçildi. Akdoğan, kurula en az bir yıl başkanlık edecek.

-PROF.DR. AKDOĞAN'IN ÖZGEÇMİŞİ-

İzmir Amerikan Koleji mezunu olan Prof. Dr. Akdoğan, İsviçre Cenevre Üniversitesinde biyokimya eğitimi aldıktan sonra, 1975-1984 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalında doktora ve post-doktora çalışmalarını yaptı. 1985'de doçent ünvanını alarak, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı'na atandı ve 1992'de profesörlüğe yükseltildi.

Reklam
Reklam

2000 yılından bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Akdoğan, Avrupa Biyokimya Eğitim Komisyonu üyeliği kapsamında, 2002 ve 2005 İstanbul Avrupa Biyokimya Dernekleri Federasyonu Kongrelerinde Eğitim Oturumu düzenleyicisi ve başkanlığı, 2004 Varşova Kongresinde Probleme dayalı Öğrenim Çalıştayı koordinatörlüğünü üstlendi. Son olarak, Ekim 2008'de, Sofya'da düzenlenen Biyokimya Eğitimi Çalıştayında, Avrupa Biyokimya Eğitim Komisyonunu temsil eden iki eğiticiden biriydi. ABD'de basılan "Journal of Biochemistry and Molecular Biology Education"ın editörler kurulu üyesi olan Prof. Dr. Akdoğan, 2006'dan bu yana TÜBİTAK İzmir Bölgesi Ortaöğretim Bilimsel Araştırma Proje Yarışması Koordinatörlüğünü yürütüyor.