Prof. Dr. Budak, "4 Yılda Öğrenci Sayımız 8 Bin 500 Olacak"

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, üniversitenin öncelikli olarak öğrenci sayısını artırmayı hedeflediğini belirterek,...

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, üniversitenin öncelikli olarak öğrenci sayısını artırmayı hedeflediğini belirterek, 4 yıl sonunda 8 bin öğrenci sayısına ulaşmayı düşündüklerini söyledi.

Eylül ayında Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Gökhan Budak, toplu olarak ilk kez bir araya geldiği basın mensuplarına Bayburt Üniversitesi’nin hedeflerini anlattı.

Öğretim görevlilerinde katıldığı toplantıda konuşan Bayburt Üniversitesi Prof. Budak, YÖK’e sunulmak üzere üniversitenin gelecek perspektifi ile ilgili stratejik plan hazırladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Kampüs konusundaki fikirlerin netleştiğini ve Demirözü yolu üzerindeki kampüsün 2 bin dönüme çıkarılarak ana kampus haline getirileceğini belirten Rektör Budak, rektörlük binasının da yeni kampüste oluşturulacağını dile getirdi.

Rektör Budak, önümüzdeki yıl Bayburt Meslek Yüksek Okulu’na yeni açılacak bölümlerden Aydıntepe’de bir yerleşke oluşturulacağını kaydederek, Aydıntepe’de başarıya ulaşıldığında Demirözü’ne de yerleşke açmayı düşünebileceklerini kaydetti.

Rektör Budak konuşmasında şu ifadelere yer verdi :

“Bayburt Üniversitesi’nin geleceğinin hangi aşamaya taşınacağı açısından yapılacak çalışmalara başladık. Şu an da üniversitenin öğrenci sayısı 5 bin 500 civarında. Hemen hemen bütün bölgelerden eşit oranda öğrenci profilimiz var. Bu üniversite için sevindirici bir durum. Aynı durumu biz öğretim görevlileri için de oluşturarak evrensel üniversite anlayışını getirmek istiyoruz. Hedefimiz Bayburt’a daha iyi hizmet etmek. Yaptıklarımız, yapacaklarımız bizden sonrakileri etkileyecek cinsten olacaktır. Bayburt’un üniversiteden çok şey beklediğinin farkındayız.”

Reklam
Reklam

"Öğrenci sayısının artırılması bizim için birinci önceliktir. İlk dört yıllık plan içerisinde 5 bin 500 öğrenciyi 8 bine çıkarma hedefimiz var. Bunun için de öncelikli hedefimiz yeni fakültelere yeni bölümler ilave ederek, istihdama açık öğrenci çeken bölümleri hedefliyoruz. Şu anda 4 fakülte ile hizmet veriyoruz. Eğitim fakültemize bin 100 civarında öğrencimiz var. İlahiyat Fakültesi 340 öğrenci ile eğitimini sürdürmekte. İktisadi İdari Bilimler fakültemiz bin 400 öğrenci ile en kalabalık fakültemiz şu anda. Mühendislik fakültemiz de bin 100 civarında öğrenci ile eğitime devam ediyor. Meslek Yüksek Okulu’nun öğrenci sayısı şu anda bin civarında. Bunu 3 bine çekme hedefimiz var. Çünkü kaliteli ara eleman yetiştirme sıkıntımız var. Yeni bölümler aktif etme çalışmalarımız var. Sağlık Meslek Yüksek okulumuz Tıbbi Sekreterlik bölümü ile eğitimini sürdürüyor. Buradaki öğrenci sayımız 100 civarında. Buradaki öğrenci sayımız da giderek artacaktır.”

“Öğrenci sayısının artması için barınma ve sosyal imkânların artması gerekiyor. Apart oteller çok büyük bir katkı. Bayburt’ta apart otelleri yapıp hizmete sokan Bayburt halkına teşekkür ediyorum. Apart otellerin fiyatları biraz daha ayarlanırsa daha çok kazanımda olacaklarını düşünüyorum. Apart oteller gelecekte kendini daha da yenilemeli. Daha rahat tek kişilik odalar olmalı. Yurt-Kur imkânları ve Bayburt’taki sosyal imkânların artırılması öğrenci sayısının artması ile orantılı gitmek zorundadır.”

Reklam
Reklam

“Mevcut kampüsün haricinde Demirözü yolu üzerindeki kampüse ağırlık vermeye karar verdik. Demirözü yolu üzerindeki kampüsü 2 bin dönüme çıkararak ana kampüs yapacağız. Burada gelecekte 7 bin öğrencinin eğitim görmesini hedefledik. İlk olarak Rektörlük binasını, ilk fakülte olarak İlahiyat fakültesini, Bayburt Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nu oraya taşıyacağız ve o yerleşkede araştırma merkezi binası kuracağız.”

Rektör Budak’ın konuşmasının ardından dekanlar ve okul müdürleri tarafından Fakülte ve Yüksek okullar hakkında bilgiler verildi :

Bayburt Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Eğitim Fakültesi olarak ileriye dönük ilk planda Eğitim Bilimleri bölümünü aktif edeceklerini belirterek, “Daha sonra Türkçe öğretmenliği bölümünü, rehberlik bölümünü ve ana bilim dallarını aktif edeceğiz. Bölümlerin açılması için bağlantılar içerisindeyiz. Çevrenin kalkınması için çalışmalar içindeyiz. Üniversitemizin yönetiminin de olumlu katkılarıyla fakülteyi çok iyi yerlere taşıyacağız.”

Reklam
Reklam

Mühendislik Fakültesi Dekanı Vekili Vekili Prof. Dr. Yusuf Cengiz Toklu ise fakültede inşaat, makine ve gıda mühendisliği olarak üç bölümün öğrenci aldığını, ileride elektrik, endüstri, kimya, bilgisayar mühendisliği bölümlerine de öğrenci alarak öğrenci sayısını iki katına çıkaracaklarını söyledi.

Toklu, öğrencilerle birlikte Bayburt temel sorunlarına eğileceklerini belirterek, “Bayburt’un suyunu araştırıyoruz. Ayrıca KTÜ ile ortak Yüksek Hızlı Tren hattı güzergah çalışmalarımız olacak” dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise eğitim açısından öğrenci ve öğretim elemanı sayısını artırmaya çalışacaklarını belirterek, İlahiyat Fakültesi’ni tercih edilebilir bir yapıya getireceklerini söyledi.

Bilimsel alanda öğretim elemanlarına destek vereceklerini ifade eden Coşkun, sosyal katkının da önemli olduğunu belirterek, "İlahiyat fakültelerine üniversitelerin dışarıya açılan kapısı diyebiliriz. Bayburt’ta iz bırakan zatları tanıtmaya yönelik bir takım konferanslar, sempozyumlar yapacağız. Tarihin tozlu sayfalarında unutulmuş hemşerilerimizi gün yüzüne çıkaracağız.”

Reklam
Reklam

20 yıllık bir okul olmasına rağmen henüz okula ait bir binanın olmadığını söyleyen Bayburt Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İhsan Çubukçu, yeni kampüste ilk olarak Bayburt Meslek Yüksek Okulu binasının inşa edilmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Halen 10 programda öğretime devam ettiklerini, bir yıl içerisinde 10 bölüm açmayı düşündüklerini, bununla ilgili istihdama yönelik projeksiyon çalışması yaptıklarını belirten Çubukçu, Bayburt’un ihtiyaç duyduğu alanlarda bölüm açacaklarını ve bazı bölümleri Aydıntepe’yi kullanarak Aydıntepe Yerleşkesi olarak açmayı düşündüklerini kaydetti.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Söyüt ise sağlık yüksek okullarının cazibesi olduğunu belirterek, bu okullardan mezun olanların istihdamının kolay olduğunu söyledi. Çocuk Gelişimi, Paramedik ve Tıbbi Sekreterlik olmak üzere 3 aktif bölümlerinin olduğuna değinen Söyüt, fiziki mekân gibi bazı engellerin olduğunu, bu engellerin aşılması halinde istihdamı çok rahat olan 10 program daha açabileceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Toplantıda ayrıca Toplum Gönülleri Kulübü Başkanı Maruf Demir ve kulüp üyeleri tarafından öğretmenler günü dolayısıyla Rektör Budak ve öğretim görevlilerine çiçek hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: