Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması halinde, üniversiteleri nasıl daha ileriye götürebilecekleri ve müthiş potansiyelleri nasıl daha ileriye taşıyacaklarını gözden geçireceklerini belirtti.
Bölgedeki üniversitelerde çözüm sürecine yönelik gezilere Batman’dan başlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Batman Üniversitesi'nin konuğu oldu. Üniversitenin rektörlük binasında Senato üyeleri ile bir araya gelen Prof.Dr. Çetinsaya, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, üniversitelerin çözüm sürecine nasıl katkı sunacağı konusunda görüş alışverişinde bulunmak için geldiklerini söyledi.
Hem üniversitenin sorunlarını, hem de çözüm süreci vesilesiyle üniversitenin bu serece yapacağı katkıları hep birlikte değerlendireceklerini ifade eden Prof. Dr. Çetinsaya, "Türkiye'nin inşallah 21. yüzyıldaki yürüyüşüne çok etkisi olacak, çok önemli bir süreç bu. Biz de istiyoruz ki üniversitelerimiz bu sürecin bir parçası olsun, bu sürece pozitif katkılarda bulunsun ve bu sürecin sonuçlarından yararlansın. Başta Batman Üniversitesi olmak üzere, işte bunun nasıl olabileceği, nasıl olması gerektiği konusunda da istiyorum ki öğretim görevlisi arkadaşlarımızla da öğrenci arkadaşlarımızla da bu bölgelerdeki üniversitelerle bire bir istişarelerde bulunalım, temas kuralım ve hep birlikte bugünü ve geleceğimizi tartışalım. Bu katkılar kampüslerden, sınıflardan başlayarak üniversite kampüsü içerisindeki faaliyetlerden bağlayarak, bu üniversitenin ile bölgeye katkısı şeklinde cereyan edebilir. Aynı zamanda ülkemizde yaşanan genel süreçler bu üniversitenin sınıflarına, kampüsüne, binalarına yansıyabilir. Çok geniş bir çerçeve tabi, inşallah bugün hep beraber bunları konuşacağız." dedi.
Çetinsaya, şöyle devam etti: "Aslında bizim üniversitelerin sorunlarıyla ilgili ve YÖK'ün meseleleri ile ilgili yaptığımız rutin bir toplantılar dizisiydi. Fakat bu sene çözüm süreciyle paralel gidiyor. Hem üniversitelerimizi yerinde tanırken, onların sorunlarını tartışırken, bir yandan da çözüm sürecine nasıl destek olabiliriz? Çözüm sürecine nasıl katkıda bulunabiliriz? Tartışmasını ve istişarelerini de birlikte götürüyoruz. 5 Nisan tarihinde Elazığ'da başladı bu yolculuğumuz ve çok farklı aşamalardan geçildi. Bir hafta boyunca da Batman'dan başlayarak, Siirt, Şırnak, Hakkâri ve cuma günü de Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi'nde birinci aşaması sonuçlanacak. İkinci aşaması da Haziran'ın ilk haftasında Van'dan başlayarak devam edecek. İnşallah 6 Haziran'da bütün YÖK Genel Kurulu üyeleri olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne gideceğiz. Orada genel kurul toplantımızı yapacağız."
Toplantılarda üniversite yetkilileri, Senato üyeleri ve öğretim üyeleriyle bir araya geleceklerini kaydeden Çetinsaya, "Hem de YÖK Genel Kurulu olarak orada çözüm sürecine desteğimizi açıklayacağız, hem üniversitemiz başta olmak üzere diğer üniversitelerle de istişarelerde bulanacağız. O bakımdan bu bütün sürece katkıda bulunanlara teşekkür etmek istiyorum. Üniversitelerarası kurulda bu sürece katkıda bulunuyor. Cuma günü Muğla Üniversitesi'nde üniversitelerarası kurul toplantımızı yaptık. Oradaki konuşmamda da bütün üniversitelerarası kurul öğretim üyeleri adına çözüm sürecine olan katkımızı ve desteğimizi açıkladım. Böylece bir yandan YÖK, bir yandan üniversitelerarası kurul hem Türkiye'nin bu önemli dönüşüm sürecindeki çözüm sürecini destekliyor, hem de bütün üniversitelerimizi bu sürecin bir parçası kılmak için gerekli çabaları gösteriyor. Bu sürecin ülkemizin yarınları için başarıya ulaşmasını en içten tem menilerimle niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz