Prof. Dr. Dawid J. Powell, Duygulu Anlar Yaşadı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezinin kuruluş aşamasından bu yana fahri danışmanlık hizmeti...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezinin kuruluş aşamasından bu yana fahri danışmanlık hizmeti yapan Amerikalı Bilim Adamı Prof. Dr. Dawid J. Powell Gaziantep’te duygulu anlar yaşadı.

Prof. Dr. J. Powell, Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi ziyaretinde merkez yöneticileri ve rehabilite edilen çocukların güzel bir jesti ile karşılaştı. Merkezin konferans salonuna ismi verilen Prof. Dr. Dawid J. Powell, duygu dolu anlar yaşadı.

Kendisinin de yıllar önce madde bağımlısı bir genç olduğunu söyleyen Prof. Dr. J. Powell, “Yaklaşık beş yıldır Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü bu programı izliyorum ve elimden gelen gayreti gösteriyorum. Bana vermiş olduğunuz bu hediye tahmin ettiğinizden çok daha büyük jest ve mükafat. Ama asıl büyük mükafat sizlersiniz. Yarın benim doğum günüm ve siz benim hediyemi bugün vermiş oldunuz” dedi.

Reklam
Reklam

Yıllar önce uyuşturucu madde kullanan bir bağımlı olduğunu ve sıkıntılı anlarında intihar etmeyi bile düşündüğünü belirten Powell, “Yaklaşık 42 yıl önce ölmek isteyen bir insandım. Hayatımın bittiğini düşünüyordum. Kafama silah dayayıp kendimi öldürmek istiyordum. Radyoda dinlediğim bir şarkı beni hayata tekrar döndürdü ve kendimi öldürmekten vazgeçtim ve o gün aynı zamanda uyuşturucu kullanımımın son günüydü. Bu merkez sayesinde siz de aynısını yapabilirsiniz. Hayatınıza çalışkan ve başarılı insanlar olarak devam edebilirsiniz. İleride belki sizlerin isimleri de böyle salonlara konulabilir. İleride bu hikayeleri sizlerden de dinlemek istiyorum. Sizler burada olmamızın en büyük sebeplerisiniz” diye konuştu.

Sembolik açılış töreni sonrasında merkez sakinleri ile sohbet eden Prof. Dr. Powell, merkeze emek veren herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekci, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ve Fiba Holding yöneticilerinden Esra Çavuşoğlu da ziyarete eşlik etti.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in girişimleri sonucunda merkeze hizmet desteği sağlanan Prof. Dr. Dawid J. Powell, dünyaca ünlü Yale Üniversitesinde Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümünde Klinik Profesörü olarak çalışışıyor ve Uluslararası Sağlık Sorunları Merkezi’nin de başkanlığını yapıyor. Alkol ve uyuşturucu kullanımı hakkında 10 kitabı bulunan Prof. Powell, ayrıca Harvard Tıp Fakültesi ve Johns Hopkins Üniversitesi danışma kurulunda görev alarak ABD’de en önemli madde bağımlılığı tedavi merkezlerinin çoğunun klinik denetim sistemlerinin kurulmasında yardımcı oldu. Amerikalı Bilim Adamı Prof. Dr. Dawid J. Powell, en son Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi’nin kuruluşu ile tedavide görev yapan personelin eğitimlerine büyük katkı ve destek veriyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: