Prof. Dr. Ercan: Sabahki depremler, bölgenin gerildiğini gösteriyor

Ege Denizi'nde bu sabah art arda üç deprem meydana geldi. Merkez üssü Kuşadası Körfezi Pamucak...

Ege Denizi'nde bu sabah art arda üç deprem meydana geldi. Merkez üssü Kuşadası Körfezi Pamucak olan saat 07.59'da 4,3 ve 09.51'de 4,1, Midilli Adası yakınlarında ise saat 09.33'te 2,9 büyüklüklerinde sarsıntılar kaydedildi.
İzmir'de de hissedilen depremlerle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sarsıntıların oluştuğu kırığın, Büyük Menderes göçük kırığı üzerinde bulunduğunu, bu bölgede en büyük depremin 1904 yılında 6,2 büyüklüğünde meydana geldiğini söyledi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Ercan, depremin merkez üssü olan Pamucak’ta yapılaşmaya izin çıktığını hatırlatarak, bölgenin eskiden bataklık ve tortu zemin içermesi sebebiyle risk oluşturabileceği uyarısında bulundu. Prof. Dr. Ercan, “Gelecekte olabilecek 6 büyüklüğünde bir deprem, büyük hasarlar yaratabilir. Bu deprem İzmir’i etkilemez, çünkü uzak. İzmir’i etkileyecek olan depremler Karaburun, Foça ve Midilli üçgeninde yer alıyor, 7,0 veya 7,2 büyüklüğünde öngörülüyor.” dedi. Ercan, şehir dönüşümüne hız verilerek, sağlam zeminde sağlam konutlar yapılmasını önerdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz