Prof. Dr. Güvenç'ten "dünya Kadın Hakları Günü" Mesajı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü...

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç, kadınların erkekler ile eşit toplumsal varlıklar olarak toplum içinde yerlerini almaları gerektiğini, bunun bir uygarlık aşaması olduğunu belirterek, “Atatürk, ‘Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek, faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken, diğer bir organı işlemezse, o sosyal toplum felçlidir’ diyerek kadının toplumdaki yerini belirlemiştir. Şahsım ve üniversitem adına 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz