Prof. Dr. Jhon Porteli Elazığ’a geldi

İşadamı Ramazan Gürgöze’nin davetiyle dünyaca ünlü kişisel gelişim uzmanı Elazığ’a geldi

Kanada’nın Toronto Üniversitesi’nde görev yapan uluslararası arenada ün yapmış Prof. Dr. Jhon Porteli Elazığ’a geldi. Şehrin tanınan işadamlarından İnşaat Mühendisi Ramazan Gürgöze’nin daveti üzerine kentte gelen Portelli, “Liderlik, Demokratik Liderlik ve Eleştirel Düşünce” konularında seminer verdi.

Malatya Yolu 12. Kilometrede bulunan Fırat Mühendislik toplantı salonunda gerçekleşen programa, iş, siyaset ve akademi dünyasından birçok isim katıldı. Program öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan İşadamı Ramazan Gürgöze, yapılan organizasyonun amacını anlattı. Ramazan Gürgöze, Prof.Dr.Jhon Portelli’nin “Liderlik, Demokratik Liderlik ve Eleştirel Düşünce” konularında bir eğitim çerçevesinde Elazığ’a geldiğini aktardı. Portelli’nin, “Eleştirel demokratik liderlik ve Eleştirel düşünce” konularında olduğu kadar Eğitim Felsefesi ve Kalifiye İnsan yetiştirilmesi konularında da dünya çapında tanınan bir kişi olduğunu ifade eden Gürgöze, ‘’Hocamız, dünya çapında birçok bakan ve siyasetçiye danışmanlık yapan bir kişi. Bizler de kendi düşüncelerinden istifade etmek için bugün burada bulunmaktayız. Bildiğiniz gibi yerel yönetimlerle ilgili bir talebimiz var. Uluslararası düzlemde ve yerel düzlemde olan gelişmeleri yakinen takip etmek için bu tür programlar düzenliyoruz. Amacımız şahsımız ve ekibimizle birlikte “Liderlik ve eleştirel düşünce” de olduğu kadar “eğitim felsefesi ve ekip çalışmaları” konularında da bilgi ve birikimimizi dünya çapındaki birisinden yeniden yapılandırarak yakın zamanda ve kısmet olursa Şehrimizin gelişimi ve istifadesine sunmak olacaktır”.

Reklam
Reklam

Yerel yönetimlerle alakalı hazırladıkları projelere örneklik teşkil etme gayesini de taşıdıklarını ifade eden Gürgöze, ulusal ve uluslararası manada gelişimin önemine değindi. Kendilerine yerel yönetimlerde fırsat verilmesi durumunda ulusal ve uluslararası manada gelişmeleri takip etme ve gelecek nesillere güzel şehirler bırakmak için çaba sarf edeceklerini, ayrıca çok geniş tabanlı bir ekip ruhuyla hareket ettiklerini, Evrensel düşünüp yerel davrandıklarını, Uluslararası danışmanlık hizmeti aldıklarını, dünyadaki gelişmeleri takip ettiklerini ve bunlardan örnek aldıklarını ifade etti. Belediye başkanlığına layık görülmeleri durumunda “bizlerde onlara layık olabilmek için tüm gücümüzle tüm dünyadaki yeni, güzel ve değerli olan her şeyi ilimize taşımaya çalışacağını” da sözlerine ekledi.

Daha sonra açıklama yapan Prof. Dr. Jhon Portelli, Elazığ’ı çok beğendiğini ve burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Harput’a, Fırat Üniversitesi’ne ve Eski Pazar’a gittiğini aktaran Portelli ziyaretinin amacından da bahsetti. Profesör Portelli, ‘’ Yapacağımız programda liderlik ve özellikle demokrasiyi içeren liderlik konularında bir çerçeve oluşturacağız. Eleştirel düşünce ve yansıtıcı uygulamalarla da alakalı konuşmam olacak. Ben inanıyorum ki eleştirel düşünce ve uygulamalar liderliği daha da geliştirecektir.’’ İfadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Sn. Gürgöze seçim sonrası için de Prof. Dr. Portelli’den söz aldıklarını bir dahaki eğitim ve toplantı için seçim sonrasında Elazığ’da bulunacaklarını ve irtibatlarının süreceğini belirtti.

Muhabir: Arzu AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: