Prof. Dr. Karacagil Vefat Etti

KAYSERİ (AA) - Bir süredir  kanser tedavisi gören Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof.

Bir süredir kanser tedavisi gören Erciyes Üniversitesi için ERÜ Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi önünde tören düzenledi. Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, burada yaptığı konuşmada, üniversite için acı bir gün olduğunu belirterek, "Mustafa Karacagil hocamız, 2011 yılında okulumuz hastanesinden emekli oldu. Kendisi üniversitenin kuruluşunda da önemli rol oynadı. Gördüğünüz hastaneler bu hale kolay gelmedi. Bir avuç insan yurdun değişik yerlerinden toplandılar, büyük fedakarlıklarda bulundular. Bu bir fedakarlıktır, çünkü onlar kendi topraklarına geldiler. Hocamız, ürolojide çok sayıda uzmanın yetişmesine vesile oldu. Onlara büyük katkısı oldu. Hocamız bir süredir amansız bir hastalığa yakalandı, bundan dolayı büyük sıkıntı çekiyordu. Buradan ailesine başsağlığı hocamıza da Allahtan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun." Törene, Karacagil'in ailesi, öğretim üyeleri ve hastane personeli katıldı. Karacagil, Camii Kebir Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: