Cumhuriyet Üniversitesi’nde (CÜ) “Üniversite-Sanayi-Teknokent İşbirliği” konferansı düzenlendi. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, göreve geldikten sonra en fazla zaman ayırdıkları konunun üniversite-sanayi ve şehir işbirliği olduğunun altını çizdi.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Faruk Kocacık, emek verdikleri bu çalışmaların yavaş yavaş olgunlaştığını, ürünlerinin ortaya çıktığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Kocacık, “Çok hızlı bir değişim çağındayız. Artık bilgiler kolay paylaşılıyor. Dünya köy, köy dünya oldu. Bu nedenle bazı değişimlere ilgisiz kalamıyorsunuz. İlgisiz kalırsanız kalkınma sürecinde yerinize yeniler doğuyor. Üniversitemizde bu anlayışla hareket ederek üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesi için ayrı bir birim oluşturduk. Bununla ilgili Prof. Dr. Ertan Buyruk’u danışman olarak görevlendirdik. Teknokentten tutun, proje hazırlamaya, patent oluşturmaya kadar pek çok konuda çalışmalara başladık. Yakında bunların sonuçlarını hep birlikte alacağız.” şeklinde konuştu.
Teknolojiyi kullanmak kadar üretmenin de önemli olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Üretmek içinde yetişmiş donanımlı insan gücüne ihtiyaç var. İşte üniversiteler bunu sağlıyor. Üniversiteler hem yetişmiş donanımlı insan yetiştiriyor, hem de teknoloji üretimine ve bilimsel üretime katkıda bulunuyor. Bugün burada teknokent, üniversite ve sanayi işbirliğinde ortaya çıkan süreç şudur; sadece işadamlarımızla akademisyenlerimizle değil, öğrencilerimizle sermaye sahiplerini de buluşturmamız gerektiğini gördük. Çünkü genç beyinlerimiz çok orijinal fikirlere sahip, onları da uzak tutmak veya da motivasyonlarını kırmak istemiyoruz. Tam tersine onların yüzeye çıkmasını ve yapılanların içinde görmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Teknokent-sanayi işbirliği çerçevesinde öğrencilere, yeni mezunlara hibe noktasında güzel desteklerin olduğunu hatırlatan Kocacık, “Ayrıca San-Tez projesi ve Estaş ile öğrencilerimizin güzel bir birlikteliğini yaşadık. Sanayicilerimizle öğrencilerimizin yeni işbirlikleriyle daha güzel çalışmalar yapmalarını bekliyorum. Projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyor daha önemli birlikteliklerde görüşmeyi umuyorum.” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Tanzer Erdem ise konferansın amacının bakanlığın, üniversite, sanayi ve teknokent işbirliğinin arttırılması olduğunu söyledi. Erdem, "Dünyada üniversite-sanayi işbirliği konusunda en önemli yerler olan teknoparkların 33’ü aktif olmak üzere ülkemizdeki sayısı 47’ye çıkmıştır. Bu bağlamda 2 destek programı ön plana çıkmaktadır. Biri Tekno Girişim Destek diğeri ise San-Tez Destek Programlarıdır. Programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekno Girişim Şube Müdürü Haydar Ali Baş, Tekno Girişim Sermayesi ve San-Tez Projeleri destekleri hakkında bilgiler verdi. Program sonunda Rektör Prof. Dr. Kocacık, Tekno girişim Şube Müdürü Haydar Ali Baş’a plaket takdim etti.
Konferansa Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Tanzer Erdem, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, SESOB Başkanı Beşir Köksal, MTA Bölge Müdürü Emrah Ayaz, ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ali Ertaş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz