Prof. Dr. Mehmet Oğuz Yenidünya Sakarya’da Dekübit Yaraları Ve Bakımı Eğitimi Verdi

Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Valilik kampüsü içindeki 4 Nolu Toplantı Salonu’nda “Dekübit Yaraları ve...

Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Valilik kampüsü içindeki 4 Nolu Toplantı Salonu’nda “Dekübit Yaraları ve Bakımı” konulu eğitim toplantısı düzenlendi. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik-Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Oğuz Yenidünya’nın konuşmacı olarak katıldığı eğitim toplantısına, Evde Sağlık Hizmetleri birimlerinde görevli sağlık personeli, toplum sağlığı merkezi sorumlu hekimleri, Aile Sağlığı Merkezi sorumlu hekimleri ve aile hekimleri katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda özellikle yatalak hastaların maruz kaldığı yatak yaralarının tıbbi tedavisi ve bakımı üzerinde konuşan ve katılımcılara konu ile ilgili bilgi veren, Prof. Dr. Mehmet Oğuz Yenidünya’nın, “Yara bakımında önemli olan yaranın ve vücudun temizliğidir. İnsan gözüne sürülebilen her şey, yaraya da sürülebilir. Böylece yaraya su değmesinde bir sakınca yoktur” şeklindeki ifadesi dikkatlerden kaçmadı.

Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, toplantıya konuşmacı olarak katılan Plastik-Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Oğuz Yenidünya’ya teşekkür belgesi verdi.

Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan yaptığı açıklamada, “Müdürlüğümüzce; özellikle koruyucu sağlık hizmetleri başta olmak üzere, sağlıklı ve hasta durumda olan insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve sağlıklı insanların hastalanma ihtimallerinin en aza indirilmesine katkı sağlayacak nitelikte, sağlık personeline yönelik hizmet içi eğitimleri ile insanlara sağlıklarını korumaları konusunda daha bilinçli davranma alışkanlıkları kazandırmayı amaçlayan halk eğitimlerine ağırlık verilecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: