Prof. Dr. Şanlıdağ: Mikroplar obeziteye sebep oluyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, mikropların obeziteye...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, mikropların obeziteye (şişmanlığa) sebep olduğunu belirtti. Prof. Dr. Şanlıdağ, ekibiyle birlikte yaklaşık üç yıl süren bir araştırma yaptıklarını, toplumda çeşitli hastalıklara yol açan "adenovirüs" adlı mikropların bazı tiplerinin obeziteye sebep olduğunu tespit ettiklerini aktardı.
Konuyla ilgili iki farklı araştırma yürüttüklerini dile getiren Şanlıdağ, ilkinde çocuklardaki obeziteyle adenovirüs tip 5 ve tip 36’nın ilişkili olduğunu kanıtladıklarını söyledi. İkinci araştırmada ise aynı mikropların, "colo-320" adı verilen hücrelerde yağ birikimine sebep olduğunu gördüklerini ifade etti. Tamer Şanlıdağ, araştırmaların çok merkezli yürütüldüğünü ve ekibin birbirinden kıymetli bilimadamlarından oluştuğunu kaydetti. Çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirten Prof. Dr. Şanlıdağ, en kısa sürede de söz konusu mikropların teşhisine yönelik bir laboratuvar kurulacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz