Prof. Dr. Selahattin Öğülmüş; Hayat bir sınavdır

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Öğülmüş, TED Alanya Koleji'nde öğretmen...

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Öğülmüş, TED Alanya Koleji'nde öğretmen ve velilerle buluştu. Kolejdeki seminerde konuşan Öğülmüş, hayatın bir sınav olduğunu, sadece, sınav üzerine kurulu bir aile düzeninin, güzelliklerin kaçırılmasına sebep olduğunu söyledi.

Seminerin 'iletişim' başlıklı, TED Alanya Koleji öğretmenlerine yönelik ilk oturumunda konuşan Prof. Dr. Selahattin Öğülmüş, iletişimin bir araç olduğunu, amacının da mutlu bireyler yetiştirmeye çalışmak olduğunu vurguladı. Öğülmüş, “İnsanlar mutluluğu doğru yerde arasa mutlu olur. İnsanlar mutluluğu bir şarta bağladıkları için mutlu olamıyor. Mutluluğu nerede arayacağımızı çok iyi bilmeliyiz. Eğer mutluluğu koşulların yerine gelmesinde ararsanız bulamazsınız. Pozitif psikoloji, mutluluğu, 'hayatımızın kontrolünü kendi elimize almamız' olarak tarif eder. Dışarıdan yapılan yönlendirmeler insanı mutsuz yapar. Çünkü siz kendiniz için değil başkası için yaşıyorsunuzdur. İnsanları mutlu etmek istiyorsak, o insanların hayatlarıyla ilgili alacakları kararlarda serbest olmasını sağlamak gerekir." dedi.

Reklam
Reklam

"ÖĞRENCİLERİNİZE DEĞERLİ OLDUKLARINI HİSSETTİRİN"

Öğretmenlerin en etkili iletişim araçlarını kullanmak zorunda olduğunu dile getiren Selahattin Öğülmüş, ön yargıların iletişimin önünde en büyük engel olduğunu vurguladı. İletişimin en temel ilkesinin karşımızdaki bireyin düşüncelerine saygı duymak olduğunu belirten Prof. Dr. Selahattin Öğülmüş, “Öğrencilerinize değerli olduklarını onlara hissettirin. Bu şekilde onu daha kolay kazanırsınız. Her insan biricik varlıktır. Saygı ve değer görmek ister. Çocukları dinleyin. Çünkü dinlenildiğini farkına varan birey rahatlar ve kendisini sabırla dinleyen kişiyi hayatı boyunca unutmaz.” diye konuştu.

Prof. Dr. Selahattin Öğülmüş, seminerin 'sınav anne babası olmak' başlıklı velilere yönelik ikinci oturumunda, sınav ve sınav başarısı endeksli bir aile yaşamının çocuklar üzerindeki olumsuz tesiri üzerinde durdu. Hayatında bir sınav olduğunu vurgulayan Öğülmüş, "Sadece, sınav üzerine kurulu bir aile düzeni hayatta daha pek çok şeyin yakalanamamasına ve güzelliklerin kaçırılmasına sebep olur. Çocuklarımızı kendilerine öz güvenli, öz saygısı yüksek bireyler olarak yetiştirmeye çalışmak, onların hayatın her alanında daha başarılı olmasını sağlayacaktır. Bu başarı onları mutluluğa ulaştıracak olan başarıdır.’’ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: