Prof. Dr. Tayfun Alper Omü Rektörlüğü'ne Aday

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü'ne aday olan Prof. Dr. Tayfun Alper, "30 yıllık hekim...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü'ne aday olan Prof. Dr. Tayfun Alper, "30 yıllık hekim ve 20 yıllık akademisyen olarak üniversitemizin daha iyi yönetilebileceğine inanıyorum" dedi.

Samsun İlkadım Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında OMÜ Rektörlüğü için aday olduğunu açıklayan OMÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Alper, "20 yıl önceki üniversiteyle günümüzün arasında büyük gelişmeler var. Kongre ve kültür merkezi var, otoparklar var, yeni binalar, yurtlar var, bilgisayarlar var, temizlik şirketi elemanları ile sürekli temizlenen binalar var, elektronik kütüphaneler var. Bunlar zaten teknolojinin kaçınılmaz pazarlanması değil mi? Bu satın alınabilenlerin dışındakiler neler? Ben işte bu alandakileri yeterli bulamıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Neden aday olduğunu ve yapılması gereken çalışmaların neler olduğunu açıklayan Prof. Dr. Tayfun Alper, " 'İhtiyaçlar sonsuz, kaynaklar kısıtlıdır, bu da iktisat bilimini doğurur' denir. İhtiyaçları ve kaynakları doğru tespit etmeden oluşturulacak projelerin gerçekçi olması zor olacaktır. Ben neler yapacağımı değil, nasıl yapacağımı açıklamak isterim. Seçme seçilme hakkının en kötü kullanılma örneklerinden birisi maalesef üniversitemizde yaşanmaktadır. Kamplaşmalar, kutuplaşmalar, ittifaklar, pazarlıklar. Değil bir sonraki seçime, sonraki nesil öğretim üyelerine bile sirayet eden küskünlükler. En doğal akademik dostluklar, verimli işbirlikleri, sağlıklı kişisel ilişkiler hiç olmamış ve hiç olmayacakmışçasına unutulmuş. Yönetim biliminin gerekleri çok açık. Birlikte çalışmanın kuralları evrensel. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Biz bilim insanları olarak her konuda olması gerektiği gibi, yönetimde de bilimden başka yol gösterici ararsak başka kimden ne bekleyebiliriz? Üniversitemizin 41 bin öğrencisi bize örnek olalım diye bakıyor. Şehir bize önder olalım diye bakıyor. Ülke bize demokratik yaşamı öğrenmek için bakıyor. Lütfen üniversiteyi grupların ele geçirmeye çalıştıkları bir arazi parçası haline getirmeyelim" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: