Prof. Dr.Çetin: Son 20 Yılda Atmosferi Isıtan Gazlar Hızlı Bir Şekilde Artıyor

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Barbaros Çetin, küresel...

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Barbaros Çetin, küresel ısınma nedeniyle son 20 yılda atmosferi ısıtan gazların hızlı bir şekilde artmaya başladığını bildirdi. Çetin, bunun da dünyayı yok olmaya doğru götürdüğünü söyledi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sinema Salonu'nda ‘6. Yok Oluş Süreci, İnsanlığın Sonu’ konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Çetin, yapılan bilimsel çalışmalara göre dünyanın daha önce 5 kez yok oluş süreci yaşadığını, günümüzde ise 6. yok oluş sürecinin devam etmekte olduğunu savundu.

Reklam
Reklam

En son yok oluş sürecinde dinozorların tamamıyla neslinin tükendiğini aktaran Çetin, diğer 5 yok oluş sürecinde de insanların etkilenmediğini ancak 6. yok oluş sürecinin sonunda insan neslinin de etkileneceğini ifade etti.

Gezegenin artık çevrimini yapamaz bir duruma geldiğini dile getiren Çetin, “Birçok atık doğada yok olmuyor. Bununla birlikte de insanlığı tehdit eder bir duruma geldi. Bunda teknolojik gelişmeler ve plastik malzeme kullanılması da çok etkili. Uydular vasıtasıyla uzayı da kirletmeye başladık. Son 20 yılda küresel ısınma nedeniyle atmosferi ısıtan gazlar hızlı bir şekilde artmaya başladı. Bu da dünyamızı yok olmaya doğru götürüyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: