Prof. Gökbel: Selçuk, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girecek

Seksen bine yakın öğrencisiyle Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi'nde dün yapılan rektörlük...

Seksen bine yakın öğrencisiyle Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi'nde dün yapılan rektörlük seçiminde birinci gelen Prof. Dr. Hakkı Gökbel, rektör atanması halinde bütün üniversitenin ve Konya'nın rektörü olacağını söyledi.
Seçimden sonra ilk açıklamayı CİHAN'a yapan Prof. Gökbel, en büyük hedefinin Selçuk Üniversitesi'nin dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasına girmesini sağlamak olduğunu vurguladı. Prof. Gökbel, seçimde kendisine verilen oyların, öğretim üyelerinin çoğunluğunun aynı hedefi paylaştığının göstergesi olduğunu kaydetti.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Gökbel, rektör adaylığı fikrinin bir yıl önce doğduğunu belirterek, adaylık düşüncesini, öncelikle tanıdığı öğretim üyeleriyle paylaştığını söyledi. Görüşmeleri sırasında rektör adaylığı fikrine olumlu tepkiler aldığını anlatan Prof. Gökbel, ancak bundan sonra rektörlüğe aday olduğunu ifade etti. Prof. Gökbel, geçtiğimiz 6 ay içerisinde fiilen 'ben adayım' diyerek çalıştığını belirterek, "Bu süreçte tanıdığım öğretim üyeleriyle birebir görüşmeler yaptım. İsmen tanıdığım, ancak yüz yüze görüşme imkanı bulamadığım öğretim üyeleriyle görüştüm. Onları daha yakından tanıma ve kendimi tanıtma fırsatı buldum. Görüştüğüm her öğretim üyesinin beklentilerini, taleplerini ve ihtiyaçlarını not aldım. Şu an üniversitemizde görev yapan bin 510 öğretim üyesinin çoğunu ismen ve şahsen tanıyorum. Aslında bu süreçteki en büyük kazançlarımdan biri de bu oldu." dedi.
Adaylık sürecindeki en önemli vaatlerinden birinin, Türkiye'nin en büyük üniversitesi olan Selçuk Üniversitesi'ni dünyanın en iyi 500 üniversitesinden biri yapmak olduğunu anlatan Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Rektör atanmam halinde bu hedefi, kendi başıma değil üniversitemizde görev yapan öğretim elemanlarıyla ve öğrencilerle birlikte gerçekleştireceğim. Bu yüzden üniversitemizde görev yapan öğretim üyeleri, diğer öğretim elemanları, öğrenciler ve bütün üniversite çalışanlarının rektörü olacağım. Şu an dünyanın en büyük 500 üniversitesi sıralamasında Türkiye'den 5 üniversite var. Öğrenci ve akademisyen sayısı itibarıyla büyük bir üniversite olan Selçuk Üniversitesi neden bunlardan biri olmasın? Üniversitemizin akademisyen ve öğrenci kalitesi, teknik altyapısı ve maddi imkanları bu hedefi gerçekleştirmeye yeter. Seçimde beni birinci seçen öğretim üyelerinin oyları, bu amacın üniversitemizde görev yapan akademisyenlerin çoğunluğu tarafından paylaşıldığını gösteriyor. Biz bu hedefi elbirliği ile gerçekleştiririz inşallah." şeklinde konuştu.
Araştıran ve akademik alanda sürekli gelişen, aynı zamanda herkesin kendisini huzurlu ve güvende hissedeceği bir üniversite hedefleyen Prof. Gökbel, “Bir diğer amacım da üniversiteyi şehirle ve toplumla daha çok kaynaştırmak ve bütünleştirmek. Selçuk Üniversitesi, önümüzdeki dönemde şehrin sosyal, kültürel, ekonomik hayatına daha çok katılacak. Yeri geldiğinde öncü rol üstlenecek." dedi. Prof. Gökbel, 25 yıllık akademisyenlik hayatının 22 yılını Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde geçirdiğini vurguladı. "Kendimi en az Konyalılar kadar Konyalı hissediyorum. Başka şehir ve başka üniversitelerde çalışma imkânı varken, kendimi bu şehre ait hissettiğim için 22 yıldır Konya'da yaşıyorum, Selçuk Üniversitesi'nde çalışıyorum.’ diyen Prof. Gökbel, Konya'nın ve Selçuk Üniversitesi'nin gelişmesi için çalıştığını belirtti.
‘Sayısı 80 bine ulaşan öğrencilere neler vaad ediyorsunuz?’ sorusuna, 'Üniversite, akademisyenler, öğrenciler ve diğer çalışanlarla bir bütündür' cevabını veren Prof. Dr. Hakkı Gökbel, seçim sürecinde dile getirdiği amaç ve hedeflerin her birinin akademik camiaya olduğu kadar öğrencilere de yönelik olduğunu vurguladı. Prof. Gökbel, "Dünyanın 500 üniversitesinden biri olmak, huzurlu ve özgür bir ortamda eğitim öğretim, şehirle ve toplumla kaynaşmış ve bütünleşmiş bir üniversite hedefleri, üniversiteyle ilgili herkesi, akademik kadroyu, öğrencileri, çalışanları ve Konya'yı, hatta Türkiye'yi göreceli olarak birebir ilgilendiriyor. Vaatlerim ve üniversiteme koyduğum hedeflerim, aynı zamanda öğrencilerimedir." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz