Prof. Halaçoğlu'dan kampanyaya tepki

Yalova (AA)– Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Ermenilerden Özür Dileme Kampanyası"yla ilgili olarak, "Benim atamı ve beni katil ilan ediyor. Bu hangi insan haklarına, demokrasiye sığar?" dedi.

Prof. Dr. Halaçoğlu, Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Federasyonunca (ASEF) düzenlenen "Ermeni Meselesi" konulu konferansta, 1915 olaylarına ilişkin sunum yaptı.

Ermenilerin 1. Dünya Savaşı'nda savaşan taraf olduğunu söyleyen Halaçoğlu, "Sizin vatandaşınız olan insanlar size isyan ederse, devletinizi yıkmaya kalkışırsa siz ne yaparsanız? Özür dileyenler, önce özür diledikleri Ermenilerin yaşadıkları devlete ihanet edip etmediklerine bir baksın. Savaşan tarafsınız. Savaşıyorsanız ölürsünüz kardeşim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Ermenilerden Özür Dileme Kampanyası"na da değinen Halaçoğlu, şunları kaydetti:

"Birileri insani, vicdani duygularıyla özür dilediklerini söylüyor. Sen benim atamı ve beni katil ilan ediyorsun. Bu hangi insan haklarına, demokrasiye sığar? Vicdan sahibi bir insan bunu yapar mı? Bunlar aydın olamaz. 1915'te Ermenilere kötülük yapan bin 673 kişiyi Osmanlı Devleti cezalandırmış zaten. Yok etmek isteseniz neden ceza verirsiniz? Bunun adı nasıl soykırım olabilir? Benim dedem, atam soykırım yapmamıştır. Onların dedeleri yapmış olabilir. Birisinin de dedesinin adı Cemal Paşa'dır."