Prof. Kılavuz: Keser Döndü, Sap Döndü, Gün Geldi Hesap Döndü

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 28 Şubat sürecinde demokratik...

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 28 Şubat sürecinde demokratik hayatın kesintiye uğraması gibi din eğitiminin de ciddi anlamda kesintiye uğradığını söyledi. Kılavuz, “Keser döndü, sap döndü, gün geldi hesap döndü ve imam hatip okullarımızın, orta kısımları ve liseleri açıldı, katsayı engelimiz kalktı, ilahiyatlar dışında diğer fakültelere gitme imkânımız doğdu.” dedi.

Prof. Dr. Saim Kılavuz, Yıldırım Belediyesi öncülüğünde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Uluslararası Arapça Yarışmaları'nın finaline katıldı. 8 Balkan ülkesinden 70 öğrencinin ‘şiir’, ‘hitabet’ ve ‘musiki’ dallarında birincilik için ter döktüğü yarışmada konuşan Prof. Dr. Kılavuz, imam hatip neslinin tarih yazmaya devam edeceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

“HESAP DÖNDÜ”

Türkiye’nin 28 Şubat süreci denilen çok sıkıntılı ve badireli bir dönemden geçtiğini hatırlatan Prof. Kılavuz, şöyle konuştu: “Bu dönemde topyekûn demokratik hayatımız kesintiye uğradığı gibi, din eğitimimiz de ciddi anlamda kesintiye uğradı. İmam hatip okullarımızın orta kısımları budandı. İlahiyat fakültelerimize kontenjan sınırlaması getirildi. İmam hatip mezunlarımız ilahiyat dışındaki fakültelere hemen hemen imkânsız denecek ölçüde gidebildiler. Ama hamd olsun, keser döndü, sap döndü, gün geldi hesap döndü ve İmam hatip okullarımızın, liselerimizin orta kısımları ve liseleri açıldı, katsayı engelimiz kalktı, ilahiyatlar dışında diğer fakültelere gitme imkânımız doğdu. Cenabı Hakk'a ne kadar şükretsek azdır.”

“ARAPÇA VE İNGİLİZCEYİ MUTLAKA KONUŞUN”

Bu sonucun elde edilmesinde katkısı bulunanlara ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Kılavuz, imam hatip öğrencilerine şu tavsiyede bulundu: “Bir lisan, bir insan deniyor. İmam hatip nesli o kadar önemli bir görevi yüklendi ve omuzlarında hissediyor ki, bugün dünya tarihinin akışını değiştirecek bir misyona sahip. Bu misyona sahip olacak imam hatip neslinin özellikle iki dili, bunlardan biri Kur’an dili, sünnet dili olan Arapçamız, diğeri de herhangi bir batı dili olabilir, herhalde İngilizce öne çıkıyor. Bu iki dili mutlaka çok iyi halletmemiz gerekiyor.”

Reklam
Reklam

“ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI YENİDEN AÇILDI”

Arapçanın halledilebilmesi için ilahiyat fakültelerinde bir tedbirler aldıklarını belirten Kılavuz, “28 Şubat sürecinde hazırlık sınıflarımız kaldırılmıştı, hamd olsun 3 yıldır Arapça hazırlık sınıflarımız yeniden ihdas edildi. 10 civarında ilahiyat fakültemizde de meslek derslerinin yüzde 30’unu, takriben 45–50 saat kadarını haftada Arapça tedris ediyoruz. Yani tefsir, hadis, fıkıh, kelam gibi derslerimizi hocalarımız Arapça anlatıyor, Arapça sınava tabi oluyor öğrencilerimiz. Eğer biz Arapçayı okuyup, anlayıp, konuşup, yazabilirsek, o zaman dünya tarihi imam hatip neslini bir daha kalın harflerle yazacaktır.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz