Prof. Saylan, Samsun'daki mitingte konuştu

Samsun (AA)- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, "Aşiret, tarikat düzeninin ve siyaseti bunlarla anlaşma olarak gören sistemin ortadan kalkmasını istiyoruz" dedi.

Prof. Dr. Türkan Saylan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Cumhuriyet Mitingi'nde yaptığı konuşmada, "ulusça Misak-ı Milli sınırları içinde farklılıkların zenginliği ile karşılıklı sevgi, saygı ve barış içinde yaşamak istediklerini" söyledi.

"Sağda ve solda birleşmeler olduğunu, daha da olmasını istediklerini" söyleyen Saylan, bundan böyle dürüst siyaset yapılmasını beklediklerini kaydetti. Saylan, siyasetçilere de "Gençlere, kadınlara, köylüye, kentliye, işçiye, memura, dürüst işverene, herkese sahip çıkılmasını istiyoruz. İş, aş, sağlık ve eğitim bekleyen her kesim için çözüm üretilmesini istiyoruz" diye seslendi.

Reklam
Reklam

Saylan, "seçim sürecinde din sömürüsü, türban sömürüsü yapan, kardeşi kardeşe düşürecek şiddet ve öfke içeren söylemlerle milleti kışkırtan hiç kimsenin kendilerinden oy beklememesi gerektiğini" sözlerine ekledi.Miting Düzenleme Komitesi Başkanı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Şükrü Kumbasar da 14 Nisanda Tandoğanda başlayan mitinglerle cumhuriyete sahip çıkıldığını söyleyen Kumbasar, "Samsun'dayız, meydanlardayız. Ne Mutlu Türküm diyene" dedi.Daha sonra, tiyatro sanatçısı Yaşar Gündem, Atatürk'ün gençliğe hitabesini okurken, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü temsilcisi Volkan Birgül ise gençliğin çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkacağını söyledi.

Öte yandan, mitingde, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan'ın da alanda olduğu anons edildi.Rahmi Saltuk'un konseri sırasında bir katılımcının Baykal ve Sezer'i kısa süre halaya kaldırdığı görüldü.

Sıcak hava nedeniyle baygınlık geçiren bazı katılımcılara sağlık ekipleri müdahale etti.

Reklam
Reklam