Prof. Yanlı: Yeni Ticaret Kanunu rekabet gücünü artıracak

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veliye Yanlı,...

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veliye Yanlı, yeni mevzuatın yürürlüğe girmesiyle, Türk şirketlerinin uluslararası platformda çok uluslu şirketlerle daha kolay yarışabilecek hâle gelebileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Veliye Yanlı, Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) üyelerini, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu (TTK) hakkında bilgilendirdi. BUMİAD ile İstanbul Bilgi Üniversitesi arasında eğitim işbirliği protokolünün imzalandığı programda konuşan Prof. Yanlı, yeni TTK ile finansal raporlama standartlarının uluslararası hâle getirildiğini belirtti. Prof. Yanlı, yürürlüğe girecek olan mevzuat ile birlikte Türk şirketlerinin, şirket defterlerinin tutulmasında ve finansal raporların hazırlanması konularında uluslararası platformda boy gösterebileceğini, çok uluslu şirketlerle kolayca rekabet edebilir hale gelmesinin hedeflendiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Veliye Yanlı, “Yeni mevzuat, şirketlerimizin uluslararası platformda rekabet gücünü artıracak. Uluslararası bir faaliyet söz konusu olduğu zaman gidin önce finansal tablolarınızı, şirketinizin finansal ve mal varlığını ortaya koyan belgeleri bizim standartlarımıza göre hazırlayın diyemeyecekler. Çünkü artık tablolarımız hazır olarak onların karşısına gelecek.” dedi. Mevcut mevzuattan farklı durumların 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe gireceğini hatırlatan Prof. Yanlı, şunları kaydetti:

“Şeffaflık geliyor. Özellikle şirket hissedarlarının, alacaklılarının, kamuyu ilgilendiren bütün bilgilerinin kamuya açıklanması mecburiyeti getiriliyor. Uluslararası denetim standardı getiriliyor. Elektronik ortamda genel kurul yapılması imkânı getiriliyor. Sermaye artırımı açısından yöntemler artırılarak çeşitli imkânlar getirildi. Sermaye Piyasası Kanunu ile paralellik arz eden yeni kurumlar geldi. Yani halka açık olmayan şirketler halka açık şirketlerle büyük ölçüde paralel hale getirilecek.”

Reklam
Reklam

BUMİAD ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bursa Kampüsü arasında imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti ifade eden BUMİAD Başkanı İlker Özaslan da imzalanan protokol ile birlikte BUMİAD üyelerinin ve yakınlarının, BUMİAD üyelerinin yanında çalışanların, Bilgi Üniversitesi Bursa Kampüsü'nde alacakları eğitimlerde avantajlı olacaklarını söyledi.

Bilgi Üniversitesi Bursa Temsilcisi Doç. Dr. Duygu Yılmazer ise yaptığı konuşmada, hızlı büyüyen bir potansiyele sahip, yüksek teknolojili bir sanayiye sahip olan Bursa’da işbirliklerinin giderek arttığını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: