Prof.dr. Hasan Seçen:

Prof.Dr. Hasan Seçen, Seyyid Ahmet Arvasi’nin manevi değerlerin yıpranıp gerilediği bir zamanda Türk-İslam...

Prof.Dr. Hasan Seçen, Seyyid Ahmet Arvasi’nin manevi değerlerin yıpranıp gerilediği bir zamanda Türk-İslam tefekkürünün ışığı altında insanlığın çetin problemlerine özgün çözümler öneren bir düşünce insanı olarak dikkat çektiğini söyledi.

Prof.Dr. Seçen, insani ve sosyal problemlerin çözümü için Batı eksenli sosyal bilim ve düşünce verimlerinden de yararlanmak suretiyle tahlil ve terkipler geliştiren Arvasi’nin körü körüne taklitçiliğe karşı çıktığını, yobazlığın “bilim” ve “din” kisvesi altında sunulan her biçimine karşı olduğunu anlattı. Arvasi’nin milliyetçiliği, “milletini dünya ve ahirette aziz etmek” olarak tarif ettiğini belirten Seçen, şöyle konuştu: “Arvasi, yazılarıyla olduğu kadar örnek yaşantısıyla da dava adamlığına örnek olmuştur. İnsanlığın büyük arayışında ona “kesretten vahdete”, “esaretten hürriyete”, “sınırlıdan sonsuza”, “izafiden Mutlak’a”, “ yaratıktan Yaradan’a” giden yolu gösteren bir öğretmendir. Arvasi, düşünce tarihimizin kutup yıldızlarından biri olarak bugün olduğu gibi yarın da bir yol gösterici olarak anılmayı sürdürecektir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz