Profesör, Göldeki Kirliliğe Ve Sudaki Çekilmeye Dikkat Çekmek Için Yüzdü

Burdur Gölü'ndeki kirliliğe ve su seviyesindeki düşmeye dikkat çekmek isteyen İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü...

Burdur Gölü'ndeki kirliliğe ve su seviyesindeki düşmeye dikkat çekmek isteyen İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, gölde yüzdü.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) davetlisi olarak Burdur’a gelen Prof. Dr. Üşümezsoy, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı ziyaret etti. Daha sonra Burdur Gölü'ne gelen Üşümezsoy, yaşanan kirlilik ve su
seviyesindeki düşmeyi inceledi. Plajda bulunan iskeleden göle giren Üşümezsoy, 0 derece sıcaklığa rağmen kıyıdan uzaklaşarak yüzdü.

Reklam
Reklam

Burdur'da 1982 yılında kış mevsiminde askerlik yaptığını belirten Üşümezsoy, ilde Kars’ın soğuğundan daha şiddetli soğuk yaşandığını anlattı. Askerlik döneminde kış ayında göle girdiğini söyleyen Üşümezsoy, ''Suya girebilmek için gölün ortasına kadar geldik. Buradaki durum en az deprem kadar yıkıcı bir etki Burdur için.'' dedi.

Su azaldıkça içindeki kimyasal maddelerin yoğunlaştığına dikkat çeken belirten Prof. Üşümezsoy, ''Bu da buradaki yaşanılabilirliği sınırlıyor. O nedenle belki baraj önemli, ama göl barajlardan da önemli. Göl kuruduğu zaman etraftaki ağaçlar da kurumaya mahkum oluyor.” şeklinde konuştu.

Burdur-Fethiye fay hattının gölden geçtiği bilgisini veren Üşümezsoy şöyle konuştu: “Fay hattı gölün güney kenarından geçiyor. Gölün kuzey kıyısı değil, güney doğu kıyısındaki hat, tam da şehrin yerleştiği hat. Dağların sertliğine aldanmayın. Bir zamanlar bütün Burdur böyle bir gölken, içinde çökeller ve tabakalar oluşmuş.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz