Profesörden Mantar Festivalinde Mantar Uyarısı

Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustaf Işıloğlu, bilmeyen bir mantarı yemenin rusruleti oynamaktan...

Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustaf Işıloğlu, bilmeyen bir mantarı yemenin rusruleti oynamaktan çok daha tehlikeli olduğunu belirterek, "Rast gele mantar yenilemez" dedi.

Fethiye'nin Yeşil Üzümlü beldesinde düzenlenen 4. Kuzugöbeği Mantar Festivalinde düzenlenen "Kuzugöbeği, Yöresel Mantarlar ve Yerel Değerlerimiz" konulu panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, "Zehirli mantarlar hemen her yıl özellikle bizim ülkemizde onlar ya da yüze yakın vatandaşımızın hayatının kaybedilmesine neden oluyor. Zehirli mantar ile zehirsiz mantar arasında çok açık bir kriter bulunmamaktadır. Muğla Üniversitesi mantar araştırma merkezi olarak biz Türkiye'de 41.tür mantarı tespit ederek literatüre girmesini sağladık diyerek, Yeşil üzümlü yöresinde yükseklerde yetişen kuzugöbeği mantarı önemli türlerden birisidir, Bir aileye yıllık 15-20 bin TL gelir sağlatmaktadır. Başta Japonya olmak üzere pek çok Avrupa ülkelerine ihraç edilerek Ülkemize de döviz kazandırmaktadır. Vatandaşlarımızın bilmedikleri pis kokulu, çok renkli mantarları kesinlikle yememelidirler. Bilinmeyen mantarı yemek Rus ruleti oynamaktan daha tehlikeli olmaktadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: