Profesyonel İş Ağınızı Geliştirmek İçin Kullanabileceğiniz 5 Platform

LinkedIn

LinkedIn profesyonel iş ağını geliştirmek isteyenlerin kabesi konumunda. Günümüzde en çok revaç gören (ki zaten kuruluş amacı bu) profesyonel sosyal ağ'da bulunmuyorsanız, baştan kaybediyorsunuz bir kere. Kartvizitlerin yerini alan LinkedIn, sektörel yeniliklerden haberdar olmak ve yeni iş bağlantıları kurmak için uğrayacağınız ilk durak olmalı. Profilinizi açtıktan sonra sektörünüzle ilgili gruplara katılmalı ve öncü firmaları takibe almalısınız. Bundan sonra kendi işinizle ilgili paylaşımlarda bulunup yeni iş fırsatlarına yelken açabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Sektörel forumlar

İnternetten iş bağlantılarını geliştirmek isteyenlerin bir diğer durağı forumlar oluyor. Neredeyse her iş kolunun kendine has bir forumu bulunuyor. Hatta bazı forumlar o kadar büyüdüler ki sosyal hitleri bir çok büyük internet sayfasının hit sayısından fazla. Google'da ufak bir aramayla siz de kendi sektörünüzün forum sayfasını bulabilir ve orada bir çok yeni iş bağlantısı gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook grupları

Facebook gibi bir ortamdan iş bağlantısı mı kurulurmuş demeyin. Gerek reklam verme özelliği olsun, gerekse satış gerçekleştirebilme olsun, Facebook da giderek ticarileşen bir sosyal platform haline geliyor. Firmalar bile iş ilanlarını Facebook'tan yayınlarken, siz hala onun gücünü küçümsüyorsanız yanlış yoldasınız. Küçük bir aramayla Facebook'taki işinizle ilgili gruplara ulaşabilir oradan yeni kişilerle tanışabilirsiniz.

Seminerler

Şimdiye kadar hep internet üzerinden nasıl bağlantı ağınızı genişletebileceğinizi söyledik, simdiyse işin en başına, klasik yönteme döneceğiz; seminerlere.

Reklam
Reklam

Seminerler sektörün en büyük isimlerinden tüyolar kapabileceğiniz, aynı zamanda meslektaşlarınızla kartvizit değiş tokuşu yapabileceğiniz ortamların başında geliyor. Mecburiyeten gidildiğinde bir işkenceye dönse bile seminerler; hem kendinizi hem de profesyonel ağınızı geliştirebileceğiniz yerlerin başında geliyor. İnternet üzerinden yine küçük bir aramayla iş alanınızdaki seminerleri inceleyebilir, tanışmak istediğiniz profesyonellerin katılımcı olarak yer aldıklarını takibe alabilir ve onlarla tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Bir mecburiyet olarak görmeyi bırakıp fırsat kapısı olarak nitelendirdiğinizde sizin için açabileceği olanaklara hayret edeceksiniz.

Partiler

"Partiler mi?" demeyin evet partiler. Sırf bu iş için organize edilen partiler var. Diğer tüm maddelerin aksine burada hem eğlenebilir hem de yeni iş bağlantıları kurabilirsiniz. Sıkıcı iş toplantılarının havası olmadan, sizin gibi düşünen, fırsatların ayağına gelmesini beklemeden fırsatlara doğru adım atan yeni nesil profesyonellerin yeni adresi bu partiler oluyor. Bu partilerin en bilineni ve önemlisiyse; Party For Business

Reklam
Reklam

Belirli aralıklarla düzenledikleri partilerle hem profesyonellerin, iş hayatının stressinden uzaklaşmalarını hem de yeni iş birliktelikleri sağlamalarını hedefliyorlar.

Şimdiye kadar çok sayıda başarılı organizasyon gerçekleştiren Party For Business, yeni partisini 6 Ağustos Perşembe günü Sortie'de yapmayı planlıyor.

Siz de kariyerinize yeni bir yaklaşımla katkı sağlamak istiyor aynı zamanda da, kasıntı iş toplantıları havasından uzak olsun diyorsanız bu seçenek tam size göre.

Detaylı bilgi için etkinlik sayfasına bakabilir, yeni nesil pro networking'e merhaba diyebilirsiniz.