Profesyoneller bile bu hataları yapıyor! İşte görüntünüzü bozan manikür hataları

Tırnak bakımı ve sanatı sosyal medyada popüler hale geldiğinden beri kadınların daha çok ilgisini çekiyor, güzellik rutinlerine dahil ediyorlar. Yapılan araştırmalara göre de kadınlar tırnaklarına yılda yaklaşık 500 dolar harcıyor. Ancak bazı önemli teknikleri bilmeden manikür yapmak tüm görüntünüzü mahvedebilir veya daha kötüsü sağlığınızı riske atabilir. Herkes tarafından göz ardı edilen 9 manikür hatasını bir araya getirdik.

EKİPMALARI YIKAMAMAK

Araçlarınızı sterilize etmek ilk adım ve bir numaralı önceliğiniz olmalıdır. Araştırmaya göre, tırnaklarımızın etrafındaki ve altındaki alan en büyük zararlı bakteriyi depolar ve eğer bu aletler dezenfektanla temizlenmezde mikropların yayılmasına neden olur. Çok yaygın yapılan bir hata da aletleri kapalı bir torbada saklamak. Tırnak araç gereçlerini kapalı torbada saklamak bakterilerin hızlı üremesini sağlar. Bu nedenle, aletlerinizi saklamanın en iyi yolu nefes alabilir bir kap içinde muhafaza etmeniz. Manikür setlerinin hijyenik olabilmesi için alkol ile silinmesi şarttır. Bu uygulama temiz bir pamuğa saf alkol dökülmesi ve setteki aletlerin bu pamukla silinmesi ile gerçekleştirilmelidir. Manikür setinin sterilize edilebilmesi için kullanılabilecek bir diğer malzeme de zefirandır. Antiseptik bir sıvı olan zefiranı ıslatılmış pamuk yardımıyla aletleri kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

Reklam
Reklam

KÜTİKÜL KESMEK

Tırnak çevresindeki etlerin kesilmesi aslında büyük bir sağlık riski taşıyor. Tırnak üzerindeki kütikül denilen, halk arasında 'tırnak eti' diye bilinen kısmın temizlenmesi hayli dikkat ister. Çünkü bu deri uzantısının fazla alınması; tırnak etrafı dokuyu korumasız bırakır ve tırnak dibinden giren enfeksiyon ajanları dolamaya neden olabilir. Kutikülin aşırı alınması tırnak etrafı dokuda enfeksiyona neden olabileceği gibi ileri durumlarda tırnak matriksi hasarına bağlı enlemesine oluklanmalar da görülebilir. Buna ek olarak, kütiküller tekrar büyümeye başladığında, görünüşünüzü tamamen mahvedecek dağınık bir görünüm çizerler. Yapmanız gereken en iyi şey bir tarafı sivri, tırnakları temizlemek için, diğer tarafı yassı, tırnak çevresindeki etleri itmek ve tırnak üstünü temizlemek için gülağacı çubuğu kullanmak. Bu sayede tırnaklarınızı bir enfeksiyondan koruyacak ve arzu ettiğiniz estetik görünümü koruyacaksınız.

BAZ KULLLANMAMAK

Birçok kadın, ojeden önce baz sürmenin gereksiz ve zaman kaybı olduğunu düşünüp bu ilk adımı atlıyor. Ancak cila ve bazları sadece koyu renk ojeleri sürmeden önce değil her zaman kullanmaya özen gösterin. Bu sayede hem asıl kullanacağınız renkler cilaya sabitlenir ve uzun ömürlü olur, hem de kullandığınız renkler tırnaklarınıza geçmez ve zorlu renkleri bile kolaylıkla silebilirsiniz.

Reklam
Reklam

TIRNAKLARIN YANLIŞ TÖRPÜLENMESİ

Düzgün bir yüzey elde etmek için tırnaklarınızı ileri geri törpülemeyin. Profesyonellerin bile yaptığı bu hata tırnaklarınıza zarar verip tüm manikürünüzü bozuyor ve ojenizin de düzensiz görünmesine neden oluyor. Aynı zamanda tırnakların kolay kırılmasına yol açan bu törpüleme işlemini dairesel hareketlerle veya tek yönde yapmalısınız.

TIRNAKLARIN ALTINA DA OJE SÜRÜN

Tırnakların etrafına ve tırnak altlarına oje uygulanması bulaşık, saç yıkamalarından sonra veya çeşitli aktiviteler sırasında dökülmelerini önleyecektir. Tırnaklarınıza değen su yuvarlanıp gidecektir. Böylece kenarların altında oje uygulamak o bölgeyi tamamen kapatır ve manikürünüzün 5 gün daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur.

OJELERİ SOĞUK SUDA KURUTMAK

Tırnaklarınızı soğuk suda kurutmak, taze cilalanmış tırnaklarını daha hızlı kurutmak isteyen insanlar için çok bilinen bir ipucudur. Ancak, bunun sadece bir efsane olduğunu unutmayın. Bu yöntem kurutmak yerine sadece ojeleri sertleştiriyor. Parmaklarınızı soğuk suya daldırmak yerine, doğal olarak kurumasına izin verin aceleniz varsa fön makinesi kullanabilirsiniz.

Reklam
Reklam

OJE ŞİŞESİ ÇALKALAMAK

Bu hemen hemen herkesin uyguladığı yöntemin de yanlış olduğunu belirtmek gerekiyor. Özellikle bitmeye yakın ojeler için kullanılan bu çalkalama yöntemi küçük kabarcılara neden olur ve ojenin düzgün görünmesini sağlamaz. Çalkalamak yerine yatay hareketlerle yavaşça sallayın.